2010. december 10., péntek

Ajcsiii...

Tegnap végre sikerült megkapnom a szülinapi ajcsimat Boombie barátnőmtől :) Végre jutott ideje ránk :D Persze nem bírta ki, hogy a megbeszélt "nem ajándékozunk"-hoz tartsa magát. Én ajándékként azt kértem tőle szülinapomra, hogy csak jöjjön el. Sajnos erre ritkán van alkalma, így ez nekem tényleg felér egy ajándékkal. Ennek ellenére hozott magával pár dolgot, aminek nagyon de nagyon örülök! Kaptam csokit is, egy dobozzal, amit rendesen elleptek a kis fáraóhangyák az asztalon reggelre :( Gyorsan kibontottam - ugyanis a lefóliázott dobozba másztak bele - elhessegettem őket és bedobtam a csokit a fagyiba :D Ezt éljék túl a kis mohó dögök! Aztán hozott még egy doboz nagyon finom teát és ami számomra mindennél fontosabb, hogy Bence kapott könyveket, amikre egyből rá is vetette magát a Nagyfiú, illetve kaptunk családilag belépőt a kalandparkba :) Apának mutattam reggel, ő is odavolt meg vissza, igen jó élményre számítunk majd nyáron ;) Szerintem Bence szülinapját ott fogjuk tölteni :D

2010. december 9., csütörtök

Kereső kifejezések...

Gondoltam ránézek a statisztikára, hogy milyen keresőszavakkal találnak a blogomra... Volt, hogy vinnyogtam a röhögéstől :D Lássunk pár példát:

- szőrösödő kabát (elképzelni sem merem...)
- bodobács elfogyasztásának tünete (eltűnt, feltűnt?)
- szúnyog kaki (hmm)
- mikor van hó (hát ez egy előrejelzés-kérés lenne?)
- zsibbadás hason (miért ne lehetne?)
- hajtépés orrszívás (no komment)
- túrórudi diagram (a mienk nyíl egyenes lenne :) Napi egy.)
- pisi rekordok (hááát)
- beöntéses videok (na ezen azért egy icipicit meglepődtem)
- beöntés videón (ez is sokkolt egy kicsit)
- mit kell tenni ha hangya mászik a gyerek fülébe (aki tudja mondja meg)
- bencének valo játékok (ez engem is nagyon érdekelne)
- filmek motorcsónakokról (hát ezt nem tudom hova tegyem...)




2010. december 8., szerda

Bencéről...

Gondoltam, legyen már bejegyzés a nagyfiúról is, ez legalább vidámabb téma :)
Ma megnézte doktornéni a bölcsiben, szerinte semmi baja, gondozónők is alátámasztották (amit később én is érzékeltem), hiszen sáskamód eszik, nem folyik az orra, hatalmasat aludt (nem csoda, aki hajnali 6kor kel ugye...). Hazafelé már a kiflit követelte, meg is beszéltük, hogy itthon kap zsemlét, mert kiflit sajna nem vettem. Amikor készÍtettem a teát, meglátta a mosogatóban az egyik leveses ételhordót, egyből mondta is, hogy ő levest akar enni. Leszereltem egy zsemlével :D Miután megette a komplett (!) zsemlét tök egyedül, már követelte is a mesét.
Tegnap végre először hajlandó volt megkóstolni a mogyorót. Ő ugyanis eddig minden ilyen magvat visszautasÍtott... Még a tortáról is levette a szeletelt mandulát, sőt inkább nem evett belőle, ha már találkozott ilyesmivel. Mondjuk érdekes, mert ősszel evett kevés diót, bár lehet azt is csak azért, mert a két másik poronty is időnkét evett belőle. Szóval tegnap végre megkóstolta a mogyorót és Ízlett neki :) Bence a konyhapulton ülve várta, hogy pucoljam és persze egyem is a mogyorót, közben meg tanulta a nevét :)  Akkor még szolidan ette, egyet vett a szájába és addig nem is kért többet, mÍg azt le nem nyelte. Ma már begyorsÍtott, mert benyomott a szájába vagy ötöt és a kezében sem egy darab volt tartaléknak, hanem az egész markát megtöltötte vele :)
Mivel Apa mostanában egész nap egyik ügyfélnél robotol, rendes meleg ebédre nincs lehetősége, gondoltam, hogy hozok neki a helyi kifőzdéből vmit (mert ő ugye tiltakozott, hogy bármit is rendeljek nap közben TT-tól, amit hazahozok és itthon megenné. Ahogy egyébként szoktuk csinálni, ha valamelyikünk nem megy be a céghez). Gondoltam elég lesz kettejüknek a hatalmas mennyiségű főzelék és leves. Bence rám cáfolt, ugyanis a levesből kb. 3 kanállal kapott Apa, a főzeléknek meg majd a felét ő ette meg :D És ezzel még nem volt vége az aznapi evésnek! Este Apával elkezdtük megenni a már-már aszott mandarint, nehogy kárba vesszen, mert Bence nem volt hajlandó az elmúlt napokban enni belőlük. Ahogy ettük, Bence már fúrta is be magát közénk és evett mandarint, narancsot, sőt levezetésnek még egy fél körtét is! És most jól elkiabáltam magam, holnaptól szájzárat fog kapni és nem lehet majd egy falat ételt sem belekönyörögni, mert ugye ha az ember leÍrja/elkiabálja, hogy minden ok, akkor tuti aznap este elromlik hirtelen minden :( Tehát most éppen magam alatt vágom a fát...
Nézzük mi is van még... Ja igen. Egyre többször vesszük észre, hogy csak lusta beszélni. Az elmúlt pár hónapban csak a szókincsét gyarapÍtotta valamicskét, de nem volt hajlandó pl összetenni a szavakat. Tegnap már ledöbbenve hallottam, amikor próbáltam őkelmét becserkészni egy szagos pelus cseréjére, ugyanis fogta magát és meglógott (a kisszaros, szó szerint), berohant Apához a konyhába és bebújt Apa mögé, amilyen mélyen csak tudott. Apa persze kérdezte tőle, hogy mi történt, miért menekül, mire is rávágta neki, hogy "ebúttam" :D
Minden fürdéskor megbeszélik Apával, hogy a mosógép hogyan működik (koszos ruha be - tiszta vÍz, mosószer be - koszosvÍz ki, stb...), Bence is mutogat ezerrel, sőt néha még hallom is, hogy mondja "kifolyikakoszovi".
Egyre többet bújik. Ha olyanja van, akkor odajön valamelyikünkhöz és a kobakját odadugja, majd jól megforgatja közben :) Van hogy széttárja a kezeit, mondja, hogy "jössz" és akkor oda kell bújni hozzá ;) Gyakran ölelget minket, viszont puszit nem hajlandó magától adni, csak ha mi kérjük és persze ha akkor éppen olyanja van :D
Már egyre több mindenre meg lehet kérni, konkrét utasÍtásokkal el tud végezni egy feladatot (ha akar :) ). Pl. ha mondjuk neki, hogy vigye a szennyestartóba a piszkos ruháját, de nyugodtan tegye bele miután felemelte a tetejét. Vagy tegye a mosogatóba poharát. Nálunk ez nagy szám, mert eddig nem nagyon volt hajlandó ilyesmire, nagyon meg nem akartam erőltetni, a játék elpakolások miatt Így is van elég ráerőltetett feladat.
Az esti fürdés is úgy működik mostanában, hogy Apa kénytelen beleülni a kádba Bence mellé, néha azért telhetetlen a Nagyfiú (mármint Bence :D), mert mondja hogy "Ajais". Azért egy ekkora kádban elég mókásan néznénk ki :)
Az esti elalvások is egészen megváltoztak, pontosan azóta, hogy ennyire beköszöntött a betegségekkel teli ősz. Azelőtt Bence egyedül, Nagyfiúsan ment az ágyába, én csak mentem mögötte, hogy ha befekszik az ágyba, akkor betakarhassam, adhassak neki jóéjtpuszit, stb. Mára ez úgy alakult, hogy egyikünk fél 10kor megelégeli, hogy a gyerek még mindig aktÍv és bekÍséri a szobájába vagy a szobájában fekvő, mesét néző gyerek lejátszóját kikapcsolja. Ezután Apa odaül mellé, kölcsönösen (!) simogatják egymást: Apa Bence hátát, Bence Apa karját.
Most kicsit el, ha lesz időm, folyt. köv.
Na szóval... A mesékből is kezdjük bővÍteni a repertoárt, ami nem egyszerű, mert a megszokott meséken kÍvül nem nagyon hajlandó mást nézni (a megszokottaktól meg már nekünk áll a szőr a hátunkon). Kicseleztük, mégpedig úgy, hogy amÍg ő játszott vagy mással volt elfoglalva addig elindÍtottuk azt a bizonyos új mesét, meg a lejátszási listát is úgy rendezgettem, hogy 1 régi-1 új mese legyen. Mára eljutottunk addig, hogy nem követel pl. "másik" Verdát, ha bekapcsolom neki a Vukot, a Csingilinget (sőt ez kedvenc lett), mi több a Kisvakondot már ő kéri :)
Szeret tornyokat épÍteni, de főleg gonosz kacajjal lerombolni :D Komolyan mondom, ezt már tökélyre fejlesztette :D A labdázás is kezd heves lenni, mert olyan erővel képes becsapódni Bence az ember ölébe a labdát kergetve, hogy időnként feljajdulunk miatta. Ilyenkor persze még jobban röhög, meg sem hallva hogy nekünk annyira nem esett jól ;)
A fogainak száma még mindig 16. Néha elindul neki egy-egy, de nem tört még át egyik sem a hátsó négyesek közül. Jó lenne, ha már letudhatnánk őket, mert a doki ugye hajlamos ráfogni bizonyos tüneteket a fogzásra. Bence súlya 15 kiló felett van, a magassága is 96-97centi lehet, ezekkel a méretekkel a legnagyobbnak számÍt csoporttársai között. Érdekes, mert ez a súly abszolút nem látszik rajta.
A körömvágás sem jelent neki már tortúrát, szépen engedi, hogy sorban levágjam őket, akár a lábujján, akár a kezén.

Ugye nem?

Egy pocsék éjszaka, egy korai kelés vérvétel miatt, egy átutazott reggel van a hátam mögött. Ma (remélem) megy a doki a bölcsibe, megkértem a gondozónénit, hogy vizsgáltassa meg Bencét, mert nekem gyanús, hogy a torka megint piros :( Éjjel többször átsétált Bence, az eddigi tapasztalatok szerint ilyenkor vmi van vele... Én meg ugye beteg vagyok ismét, félek hogy átragasztottam rá, bármennyire is próbáltam ezt elkerülni. Bízom benne, hogy rossz a megérzésem.
Akartam mára időpontot kérni a fülészhez, akinél voltam 3 hete, mert ismét lüktet a jobb fülem, fáj is bitangul, persze leráztak, hogy mára már nincs szabad időpont és különben is a dokival kell lebeszélnem, ott nem úgy megy, hogy kiválasztok egy orvost és hozzá járok... Na ezt nem igazán értettem. Nála voltam kezelésen nem is olyan rég, mi a bánatért menjek egy másik orvoshoz? Mindegy, nem hergelem magam, délután megpróbálok vele beszélni, hátha bejutok hozzá még ma. Ha nem tudok menni hozzá, akkor pedig várok 1-2 napot, ha nem lesz jobb a helyzet, pénteken elmegyek egy vadidegen orvoshoz... Addig is Cataflam és köptető rulez.

2010. december 7., kedd

Betegség...

Ezúttal én ismétlem önmagam :(

(Bence még nem esett vissza. Ujjaim csuriban)

2010. december 6., hétfő

Mikulás...

Tegnap ugye este Mikulás bácsi ellátogatott hozzánk is. Hozott Bencének 1 Thomas-os könyvet, 1 apró télapó csoki figurákkal teli dobozt, 1 csomag gumicukorkát. Minket sem hagyott ám ki a nagyszakállú, kaptunk mi is csokit. Bencének a szobáját is kicsit feldobtam némi girlanddal, díszfüzérrel és egy szép nagy csíptethető lepkével. Apa felrakta az izzósorokat is, aminél Bence ismét óriási hisztit csapott, hogy nem adta neki oda a gonosz Apa, hogy játsszon vele :)
A tegnapi vacsora a Bence által befalt kb. 50gramm csokinak köszönhetően elmaradt ;) Először kapott ennyi csokit egyszerre és sztem egy jó ideig ez lesz az utolsó is. (Érdekes, mert a másik felét a csokinak mi ettük meg Apával és nekünk jóval kevesebb is rosszullétet okozott. Magamon nem csodálkoztam, mert a gyógyszer miatt akár számíthattam is rá, de Apa értetlenül állt a dolog előtt, hiszen nem vmi gagyi csokit vettem. Megállapodtunk abban, hogy ő öregszik és meg ráfogom a bogyómra :D ) Este aztán Apa nővére hozott még Bencének egy mikuláscsomagot, így kénytelen voltam azt eldugni, nehogy rácsapjon a Nagyfiú. Most, amikor beértem a céghez, várt az asztalomon 2 csoki mikulás... Asszem Apának lesz mit nasiznia majd, mert Bence ennyi csokit tuti nem fog megenni (mondanom sem kell, hogy nem önszántából mond majd le róla ;) ).
Még szombaton a szüleimnél is járt a mikulás, hozott Bencének egy rajztáblát, Dominak pedig egy formabedobót, aminek a formái csörögnek :D Na, ki játszott a formabedobóval többet??? :D Mindig rá kellett szóljak Bencére, hogy legalább 1-2 formát adjon oda Dominak, had zörgesse ő is, ha már egyszer ő kapta ;)
(Most pedig itt gubbasztok a munkahelyemen, talán már van 18 fok, ugyanis a fűtés leállt hétvégére, kemény 14 fok fogadott. Ujjaim elgémberedtek, mikulás sapkában ülök az asztalnál :((( Szép látvány lehetek, főleg hogy kezdek nagyon szemezni a kabátommal is ;) )

2010. december 5., vasárnap

Narancsos-csokis muffin...

Sütöttem ma egy kis muffint. Már volt rá példa, hogy megsütöttem ezt a receptet (amit barátnőmtől kaptam egy muffinsütőhöz :) ), de nekünk valahogy nem volt olyan narancsos meg csokis, Így egy kicsit átdolgoztam az eredeti változatot. Íme:

Hozzávalók:
2 csésze liszt (én egy 2,5decis bögrét vettem elő hozzá és nem púpoztam meg, csak a tetejétől egy ujjnyira ért a liszt)
10 dkg (egy tábla) étcsokoládé
2-3 evőkanál kakaópor (na ez nem volt benne az eredetiben)
3 tojás (nekem most jobb híján kisebb fajta teszkós volt, ezért 4-et tettem bele)
1 csésze porcukor (az én változatom: 3 evőkanál narancslekvár, illetve 2-3 púpozott evőkanál porcukor)
1 teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna (én kihagytam)
1 narancs reszelt héja
1 dl narancslé (kifacsartam annak az egyik felét, aminek lereszeltem a héját, picit kevesebb lett belőle, de ennyitől is jó lett az állaga a tésztának, Így nem is kellett hozzá több)
1 csipet só
3/4 csésze tej

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A csokit finomra reszeljük (na ez nem volt egyszerű :D, azért nem kell profin, lehet benne pár kicsit nagyobb darab is. Ha vki nem szereti reszelni a csokit, akkor tehet bele tortadarát is, sőt sztem a pasztillák is nagyon jól mutatnak benne.).
A lisztet összekeverjük a csokival, a sütőporral (, a szódabikarbónával), kakaóporral és a narancshéjjal.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a sóval.
A cukrot habosra keverjük a tojások sárgájával és a narancslével, majd hozzákanalazzuk a lisztes keveréket felváltva a tejjel (én nem pepecseltem ezzel, a lisztes keverékhez hozzáöntöttem a tojásos narancslevet és a tejet is, aztán elkevertem, nem lett csomós). Ha már nagyjából egyenletes a massza, akkor jöhet bele a narancslekvár, ezt is elkeverjük. Jöhet egy kóstolás, hátha kell bele még egy kis porcukor. Nekem elég volt ennyi, mi nem szeretjük a nagyon édes dolgokat.
Végül óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjét a masszához, és a tésztát a papírral kibélelt muffin formába kanalazzuk (csak 3/4-ig töltjük meg!)
Kb. 25 percig sütjük 180 fokon (elektromos sütőnél érdemes kikapcsolni a légkeverést!). Nekem 15db lett belőle...

Díszíthető a teteje tortadarával, bár nem tudom hogy marad rajta... Nem fotózom, mert nem túl jó a fényképezőnk erre a célra :( Ami még eszembe jutott, hogy elbÍrt volna még egy csomag vaniliáscukrot, de csak a kakaópor miatt, aki csak csokival csinálja, sztem elhagyhatja...