2010. augusztus 11., szerda

Vágtunk...

Éssss iggen! Bence életének első olyan körömvágása történt meg tegnap, amikor nem visított közben teli torokból :D Megkapta a kakaóját, majd magamhoz vettem az ollót és be kucorodtam mellé, úgy hogy kézre essenek az ujjai. Apa is befeküdt mellé az ágyunkba és vágás közben mondogatta neki, hogy milyen ügyes, hogy nem fáj, hogy nézze Anya milyen óvatosan, de gyorsan vágja a körmeit. Néha tiltakozott picit a Nagyfiú, de nem volt sírás! Nagyon büszkék voltunk rá, a végén még lufit is kapott a lurkó :D
Remélem legközelebb is be fog jönni ez a módszer ;)

2010. augusztus 10., kedd

Kép...

Épp az imént találtam a gépemen. Anno nagy látványosság voltunk vele, amikor a frissen vásárolt csemetéket kivittük a telekre :) Izzadt a homlokunk rendesen, nehogy összeszedjük az úton a közlekedési lámpák kábeleit ;) (Apa áramszedőknek becézgette őket a közel 30 kilóméteres úton :D)

2010. augusztus 9., hétfő

Sztorik...

Lépcsőházban megyünk a lifthez, indulnánk fel a lakásba. Egy idősebb néni jön be a kapun, gondoltuk megvárjuk a lifttel. Köszönök majd Apa is köszön neki, hogy Kézcsók!. Bence is köszön, de nem a szokásos "sziattok" felkiáltással: "kécsóóók" :D A nénike teljesen oda volt meg vissza, mert Bence minimum 4x előadta még a liftben :)
Kérdezem tegnap Bencétől: Hogy hívnak? Nem jön válasz, gondoltam segítek neki, így elárultam. 5 perc múlva ismét megkérdem tőle, reménykedve hátha emlékszik, mire jön is válasz halkan, félénken: "abibecce" :) Azt hittem, megzabálom :)
Szombaton Papánál voltunk ismét. Kései ebédnél Bence frissen ébredve (és ezáltal rengeteg energiával) odaült az asztalhoz és elkezdtünk ebédelni. Hosszú csend után (hiszen mindenki tömte a majmot) egyszercsak felkiált Bence Papára nézve, nevetve, nagy csillogó szemekkel: "josszcsont" :D Papa vette a lapot és leállt vele "vitatkozni": Nem, Te vagy a rosszcsont ;), Bence pedig kispapagáj módjára minden egyes mondatot visszakiabált a Papának :D Jól szórakoztunk, bár az evés kevésbé ment így ebben a formában :)
Sétálunk, autók jobbról, autók balról. Egy idő után Bence rámutat az egyikre: "gabiééé". Mondom neki, hogy nem, az nem a Gabié, az övé otthon áll a házuk előtt. Majd ismét megszólal Bence: "nem gabié". Helyeseltem majd mentünk tovább. Amerre sétáltunk jó néhány Skoda Fabia volt és mindegyikre rámutatott, majd mindnél közölte, hogy "gabié". Én meg csak álltam és nem hittem el, ugyanis csak és kizárólag olyan típusú autókra mutatott rá, mint amilyen Húgomnak van (a színek még nem voltak az igazik, de a típus mindig klappolt)...
Ugyanilyen autós sztori, amikor szintén séta közben minden egyes autóra rámutatott és közölte, hogy "nem a miék" :)
Bölcsiben mesélték, hogy Bence a délutáni alvás után mindig felpattant és elszaladt egy labdáért és már vetette is volna bele magát a játékba. Emiatt mondta neki Edit néni, hogy nem Bence, felvesszük a szandált, kezetmosunk, uzsonnázunk és utána labdázunk. Kedden már úgy kelt fel, hogy mondta: "nem laddázuk" :)