2009. október 24., szombat

Már megint...

Bence ismét beteg... Lázát alig tudjuk levinni, tegnap este hűtőfürdő és Panadol után is 39 felett volt a hője. Orra folyik, emiatt köhög is és annyira bágyadt szegénykém, hogy rossz nézni... :( Voltunk ügyeleten is, mert attól féltem, hogy vmi bacit nyelt be és akkor minél hamarabb el kellene kezdeni az antibiotikumot. Szerencsére "csak" vírus. Az egész család beteg, éjszaka felváltva csekkoltuk a gyereket és örültünk, ha csak 38 valamennyi volt a hője a maximális lázcsillapító adag mellett... Az utolsó evése a tegnapi uzsi volt. Még tejet sem akart inni este. Délután, ahogy a láza emelkedett egyre kevesebbet ivott, bevallom ez aggasztott, de éjjel szerencsére már iszogatott és most reggel is volt, hogy fél percenként kortyolgatott. Rossz nézni szegényt.

Tegnap délelőtt bealudt Apa hátán, lefotóztam:

Most így alszik:

Akartunk menni ma rokonokhoz ismét, de ebből ugye nem lesz semmi... és jó eséllyel holnap sem, örülök, ha egyáltalán hétfőre jobban lesz Bence, ez pedig azt jelenti, hogy szólhatok a főnöknek, hogy ne számítson rám pár napig... Ez még nem is baj, csak szegény gyereket sajnálom. Most megint kiesik a nagy nehezen megszokott napirendből és szenvedés lesz, mire visszaszokunk :( Mind1, a lényeg hogy meggyógyuljon, más most nem számít!
A szobánkban továbbra sincs fűtés, még szerencse, hogy nincs hideg nálunk. Bencénél viszont van fűtés és hideg is van... Erre varrjon valaki gombot... Hadakozok épp a gondnoksággal (szerintük Főtávot kell hívni, légteleníteni kell x-edszer) és a Főtávval (nem tudnak mit tenni, végig kell menni a felettünk lévő lakásokban és megnézni, hogy ki szerelt radiátort, de őket nem kötelesek beengedni a lakók)... Határozottan emlékeztet a szitu egy régi ügyre még a modemes korszakból, amikor nem volt net, akkor a Matáv és az internetszolgáltató mutogatott egymásra...
Kiderült, hogy Apám még sincs olyan jól, mint gondoltuk. Sutyiba jár naponta 2x injekcióra... Sszegény Húgom kivan, hogy minden nap kijár és nem tudott róla. Aggódik, akárcsak én, persze én próbálom őt nyugtatgatni, nem hiszem, hogy most idegeskednie kellene 30 hetes pocakosan (hogy szalad az idő...). Én tudtam, hogy Apunak vannak gondjai a szívével (elmeszesedett erek miatt kevés oxigént kap a szíve, emiatt gyakran fájt neki. Ez amolyan infarktus előtti állapot), anno kapott is rá gyógyszert, de nem szedte huzamosabb ideig. Nem egy gyógyszerszedő fajta. Most is találgatni tudok, hogy még mindig ez a baj, hiszen nem mondd senkinek semmit. Persze Bátyám is most ad a család "jó hírének", Apu ezen is idegeskedik, így tényleg hamarosan könyvelheti azt a fránya infarktust... És mit lehet ilyenkor tenni? Semmit...

2009. október 19., hétfő

Hétvége és történések...

A hétvégénk ismét mozgalmas volt, nem is tudom, hogy délután mikor feküdt Bence utoljára a saját ágyában :) Szombaton ismét rokonlátogatóban voltunk, immár nem kellett sokat dolgoznia Apának. Kaptunk finom ebédet, fincsi házi készítésű sütit, Bence pedig játszatott az unokatesókkal, amíg mi beszélgettünk. Sajnos az idő nem volt túl jó, így a gyerekek nem tudtak kimenni játszani az udvarra, de ennek ellenére jól elvoltak, akárcsak mi :) Jó volt, na :)
Vasárnap pedig az egyébként szombatonként esedékes hidegkúti nagyszülő látogatáson voltunk. Bencét délelőtt szabadjára engedtük az udvaron, míg Apa autót szerelt. Segített ő is, ahogy tudott, főleg Apa szerszámjait elpakolni :) Kergetett macsekot, mert van még pár, akik még nem veszik időben észre Bence közeledését, sőt már Bence tudja is őket hívni, igaz az ő "titt"-ére nem hallgatnak úgy a négylábúak :) Most már tudja mutatni, hogy mit csinál a nyuszi, szuszog az orrán, bár az orrát még nem húzza fel hozzá, de így is haláli a kissrác :) Mutatja már a macit is, ahogy Anya szokta "brummogtatni" (megfogom a két mancsát és oldalra mozgatom). A "va" kutyusozás is megy már rég óta, így elmondhatom, hogy azért már vannak célzott hangutánzások is :) A reggeli bölcsimenés úgy zajlik, hogy mondjuk a "Sétálunk, sétálunk, egy kis dombra lecsücsülünk, csüccs" mondókát és igaz, hogy random, de meg is rogyasztja hozzá a térdét :D Szép látvány, amikor elindulunk hárman reggel :)
Ahogy hallom, sok Bencéhez hasonló korú gyereknél van most egy kis "zizzenés". Hol az éjszakai alvásokkal, hol pedig "csak" a viselkedéssel vannak problémák. Úgy tűnik, minket sem került el, pedig eddig sem kímélt minket a sors :) Kezdődött az egész a bölcsivel és azt követő viselkedés változással, most pedig 3 napja az én magától elalvó fiam üvölt, ha az ágyába kerül este. Nem kellett már jó ideje hát vagy buksi simi, esetleg fenék paskolás. Most ezt újra be akarja a nagyfiú vezetni, mi pedig tiltakozunk ezerrel, mert tudjuk, hogy ha most megint rászoktatjuk, akkor nem fogjuk tudni később lebeszélni róla. Leszokott az esti tejcsiről is, ha már 100ml-t megiszik, akkor az már sok, így a vacsinál igyekszem neki tejet adni a kajcsi mellé. Kell most neki a kalcium, meg a D-vitamin és ezek mind pl. a tejben vannak, így szeretném, ha legalább a napi 2dl meglenne (bár a tápszeres dobozokon az van, hogy napi fél liter tejtermékre van szükségük még ilyenkor. Hát az tuti nincs meg, hacsak nem adnának nekik joghurtot minden nap a bölcsiben, de ebben biztos vagyok, hogy nem adnak).
Akartam még valamit, de most képtelen vagyok annyira összeszedni a gondolataimat, hogy esély legyen rá, hogy eszembe jusson, így maradjunk annyiban, hogy majd holnap leírom :)