2012. július 9., hétfő

Kétes érzés...

Épp ma reggel gondolkodtam (ismét), hogy mégis mit adjak reggelire/10 óraira Katának. Jójó egyértelmű a cici, de azért mégis lassan 10 hónapos, jó lenne valami reggeli félével próbálkozni (még mindig igény szerint eszik, talán a déli evése fix és az este 7 órás Sinemil). Gyakran gondolkodtam azon, hogy az ember mennyire szeretné a legjobbat adni a gyermekének, igyekszik kerülni a sok E betűt tartalmazó ételt, italt, mindeközben gondolkodás nélkül adjuk nekik az ilyen olyan tejpépet, babakekszet, stb. Nem az E betűs összetevők miatt érzek kettősséget, hanem amiatt, hogy mindenhol azt halljuk, olvassuk, hogy csak természetes dolgot kapjanak a kicsik, ezzel is kímélve a fejlődésben lévő kis szervezetüket, aztán kapják már-már a legnagyobb természetességel ezeket az ételeket szinte mindennap.
Mindez annak kapcsán jutott eszembe, hogy ma délelőtt találtam egy csomag tejpép mintát és odaadtam Katának. Nem ízlett neki :D Aztán eszembe jutott, hogy milyen szerencsés vagyok most, hogy még mindig tudok neki anyatejet adni, nem kell vagyonokat költenem tápszerre, amit a fene tudja hogyan állítanak elő, mit használnak fel hozzá, stb.(Nyilván, amikor Bencének volt szüksége rá, nem agyaltam ilyenen. No meg az embernek nincs más választása, ha nincs anyatej, akkor tápszer marad, hiszen a tehéntejnél talán még ez is jobb. Bááár itt is vannak kétségeim, pl a tápszergyártók 2-3 éves korig készített tápszerét látva a tévében, de ezt most hagyjuk.)
És akkor ott a befőzés is. Aktívan dolgoztam rajta tegnap és ma is, na meg pénteken délután is. Alig találtam a neten olyan receptet, amibe nem kellett valamilyen tartósítószer. Lett végül minden féle szalicil és nem tudom én milyen tartósítószer nélküli savanyúság, csináltam szörpöt is csak gyümölcs és cukor hozzáadásával és lett némi lekvár is, szintén csak a fentieket felhasználva... Nem vagyok egy "mindent csak természetesen" típus, megveszem a liberót és a popsitörlőt is, van bébiétel is a szekrényben (sőt veszünk lekvárt és savanyút is), de úgy érzem hogy ennek ellenére az a minimum, hogy ha már elteszek gyümölcsöt, zöldséget (a gyerekeknek is), dolgozom vele, akkor többletmunka nélkül a lehető legkevesebb (netán E betűs) hozzávalóval tegyem meg ezt. Bevallom, hogy van itthon tasakos befőző, meg savanyú készítéshez is van, de egyszerűen nem vitt rá a lélek, hogy felhasználjam, pedig már két éve ott áll a szekrényben :) Most hogy megtaláltam a neten azokat a számomra nagyon tetsző (és remélhetőleg bevált) recepteket, amikkel tartósítószer nélkül tudok eltenni ezt-azt, sztem azok a zacskók ott is fognak megromlani, hacsak nem jelentkezik értük valaki ;)

Kicsit szétesve...

Még pénteken használat után úgy eltettem a manikűr készletem Kata elől, hogy nem tudom hol van :D

Tegnap óta meg azt a kevéske maradék alkoholt keresem, amit még a gyógyszertárban vettem anno... (ezt Apa elől tettem el nem rég, mert a múltkor majdnem abból adott Bencének halolajat...)
Kéne a befőzéshez fertőtleníteni a kupakokat...

Kérem a galád kis manócskákat, hogy legyenek szívesek visszahozni mind2t, mert már igencsak szükségem lenne rájuk! Köszönöm!

2012. július 8., vasárnap

Koktél a paradicsom?

Nesze neked KOKTÉL paradicsom! Vettem magot, elültettem, majd a kis növénykéket az erkélyen kis konténerekbe tettem át végleges helyként, mondván ez elég nagy lesz, ha kicsike koktélparadicsomokat teszek bele (a paradicsomnak kell a hely a gyökereinek). Na már most akkora paradicsomok nőttek a növénykémre, hogy kidől a helyéből és még nem is kezdett el érni... Agyalhatok, hogyan támasszam meg őket...





És két fotó az egyik kis kertészemről:

Hogy micsodaaaa? Nem szabad????