2011. május 5., csütörtök

Áttörés...

Eddig igen döcögve haladt Bence a bilizéssel. Nem erőltettük, nem sürgettük (bár azért volt némi szájhúzás és "akkor majd te vakarod ki belőle" kijelentés), ami úgy tűnik talán-talán meghozza a várva várt eredményt. Tegnap a Fiatalúr hajlandó volt a bilibe kakilni. Ez már csak azért is nagy szám, mert a pisit már akár önállóan is ment és intézte bele, de a kaki még mindig bugyiba ment vagy ha szemfüles voltam és időben kapcsoltam, akkor sikerült inkább egy pelenkába rakatni. Nálam ez volt a vízválasztó... Ha nem kap pelust már akár egyedül is megy a bilire, ha szükségesnek érzi, persze azért vannak még balesetek, mert van hogy megmakacsolja magát, ha kérdezgetjük, akkor csak azért sem és persze ilyenkor komplett ruha csere következik. Tegnap előtt pl sikerült délután 5 és 7 között 2 ruhacserét is megejtenünk. A hibás leginkább én voltam, mert a sok teendő miatt nem tudtam rá figyelni, viszont itattam Őkelmét alaposan :)
Szóval igazán büszke voltam rá tegnap (is), mert jött ki a szobából térdig tolt nadrággal és mondta nekem, hogy "Anya! Golyóóóó" :D Hát eljött végre ez a nap is :)

2011. május 2., hétfő

Kistesóról is pár szót....

Voltunk ma ultrahangon. Őszintén szólva annyira reménykedtünk, hogy végre eldől a "vitánk", hogy eszünkbe sem jutott, a kistesó lehet nem is akarja még megmutatni magát igazán :) Ahogy annak lennie kell olyan zárt térdekkel várt minket az ultrahangon, hogy részemről nem kétséges: csakis kislány lehet, mégpedig elég szégyenlős :D
Félretéve a tréfát Őkelme jól van, szépen gyarapszik, mindene megvan. Már mondogatom neki, hogy készüljön, mert 4 hét múlva szeretnénk megtudni a nemét, hogy végre kaphasson nevet. Olyan fura, hogy még mindig pocaklakózzuk, kistesózzuk vagy éppen babának hívjuk. Nevet szeretnék végre adni neki :)

Anyák napja...

Sajnos pénteken nem tudtam elmenni Bencéért a bölcsibe, de ma bepótolta az Anyák napi köszöntőt (mármint a bölcsiben).
Azzal a verssel kívánok minden Anyukának sok boldogságot, amivel az én fiam is megörvendeztetett :)

Anyukám, anyukám

Anyukám, anyukám, találd ki,
Hogy az én kincsem, ugyan ki?
Ki más is lehetne, ha nem te?
Ültess gyorsan az öledbe.