2010. november 25., csütörtök

Műtét vagy nem műtét...

Mostanában ez jár a fejemben. Lafi unszolására elkezdtem kicsit utánajárni, hogy mik a mandulaműtét indikációi, mikor érdemes elgondolkodni ezen a lehetőségen, mi az ami még szolgáltat okot egy ilyen beavatkozásra. Nos, találtam egy blogot, ahol meglepő dolgokat olvastam. Magánrendelése van az Írójának, de ahogy elolvastam az oldalt töviről - hegyére az az érzésem támadt, hogy mennyi minden lehet, amiben az embert csak úgy félrevezetik, többnyire azért, mert ez vagy az a megszokott eljárás. Nem haladunk a korral :( Számomra nagyon tanulságos volt az oldal, márcsak azért is mert sok dologban felnyitotta a szemem. Nem mondom, hogy minden szavát elhiszem, mert ez nem igaz, nem értek egyet mindenben ezzel az orvossal, viszont az oldalt olvasva laikusként sikerült ráébrednem, hogy miért volt most ez a visszaesés Bencénél, Így 1 hét bölcsi után: nem volt elég a 6 napos ab kúra! És erre nem csak azért jöttem rá, mert olvastam a blogot (ez csak megerősÍtette a gyanúm), hanem ezért is, mert nekem is 10 napos kúrát Írt ki a fülész. Sőt! Nyáron is két kúra kellett Bencének, hogy letudjuk végre azt a csúnya középfülgyuszit. Az új felismerés (tudás?) birtokában holnap kérni fogom a dokit, hogy a 6 napos kúra helyett próbáljuk meg most a 10 naposat. Ártani tuti nem fog... Még az is lehet, hogy elmegyünk ehhez a dokihoz, mert nagyon szimpatikus az ahogy hozzááll ehhez a mandulaműtéthez, amivel minket egyszer már megriogattak... Elvégre az ember szeret mindent tudni a lehetőségekről és nem feltétlenül a kés alá küldeni a gyerekét, mert egy doki azt mondta.

2010. november 24., szerda

Szomszéd...

Bence ugye beteg. Igyekszünk őt lefoglalni, ami azért nem egyszerű, hiszen ki nem mehetünk, a szellőztetés alkalmával találkozik Bence csak friss levegővel. Apa rendesen kitett magáért tegnap, mert amíg én főztem, ő foglalkozott Bencével: olvastak, építettek, mesét néztek, stb. Néha persze magára hagyta a Nagyfiút, amikor ő jól elvolt... Néha sajnos rá kellett szólni, hogy ne dobálja a játékait, szépen motorozzon, hogy rendesen játsszon, de azért meglehetősen kulturáltan játszott. Apa kiment a lápcsőházba, gyorsan meg is találta az alsó szomszéd és közölte vele, hogy csináljon valamit Bencével, mert hangos, ő nem tud aludni (délelőtt fél 10!). Apa megértően bólogatott, majd bejött és játszott tovább Bencével.
Most tényleg azt várja el az a hp, hogy Bencét odakötözzük egy székhez, ragasszuk le a száját, hogy őt ne zavarja a délelőtti alvásában??? Van egy kamaszgyereke, de úgy látszik, elfelejtette, hogy egy 2,5 éves gyereket hiába próbál rávenni arra, hogy üljön meg a fenekén és nézzen tévét egész álló nap, hogy ne zavarjon másokat. Arról nem is beszélve, hogy azért ez igen messze állna a gyermek nevelés fogalmától...
Éjjel a hűtőfürdő közben meg azon agyaltam, hogy na, vajon mikor fognak felcsöngetni, hogy zavarja őket Bence üvöltése.

2010. november 23., kedd

Hétvége, most...

Bence vasárnap elkezdett köhögni, elég csúnyán, de aztán délután nem volt vészes, éjszaka pedig egyszer sem köhögött, így hétfőn elvittük bölcsibe. Mi élveztük a szabadnapot, amit végre sikerült kivennünk. Délelőtt elintéztük a dokit, a vásárlást, majd filmet néztünk, amíg Bencéért elindultunk. Már a bölcsiben mondták, hogy nagyon sokat köhög Bence, aztán amikor még csak 1 órája voltunk itthon, elkezdett felkúszni a hője. Végül belázasodott, így már biztos volt, hogy a mai szieszta is elmarad (hétfőt-keddet kértük szabadnapnak, hogy picit együtt lehessünk kettesben Apával, hiszen Após nincs most itthon, ideális lett minden körülmény). Helyette ápoljuk a Nagyfiút, délután elmegyünk orvoshoz. Azt hiszem itt az ideje, hogy kérjek egy beutalót a pulmonológiára vagy góckeresésre :( Múlt héten sikerült szerezni méhpempő tinktúrát, abból adtam Bencének is, hiszen kiváló immunerősítő. Úgy tűnik, nem jött be :( Elkeserítő, hogy ilyen beteges, remélem semmi sincs a háttérben, csak az immunrendszere gyengus. A füle eddig nem fájt (kopp, kopp, kopp), viszont folyik ezerrel az orra :( Szívjuk neki, nem erősen, mégis vérzik neki, sőt az Ínye is (utóbbi remélem csak egy elharapott nyelv miatt), ezeket a vérzéseket is megemlÍtem a dokinak, mert aggasztó kicsit, hiszen eddig nem volt ilyen...
Kérlek Istenem, csak karácsonyig húzzuk ki már egészségben, ha ezt a betegséget is letudtuk!!! Az már csak 3-4 hét bölcsi/munka lenne! Hosszabb időben nem is merek reménykedni :(
Én visszamentem a fülészetre, kivették a gézcsíkot a fülemből. Még nem 100%, de már jobb... Ab-t még szednem kell a héten, amíg el nem fogy.
Jó hír is van azért: megvannak a jegyek a Thomas előadásra :D Január 8.-án 17 órakor ott leszünk mindhárman! Ha valaki jön ebben az időpontban, az szóljon, összefuthatunk ott ;)
Ja és tegnap megvettük Bencének a hatalmas csomag építőkockát. Nem tudom még, hogy mikor kapja meg, mert könyveket is vettünk neki a múltkor, így most már van bőven ajándék neki Mikulásra és Karácsonyra is... Persze azért még veszünk neki Mikulásra egy kisebb csokifigurát is és Karácsonyra is kap majd még valamit ;)