2010. október 5., kedd

Bence beszél...

Tegnap Bence megéhezett ("Írtam" is fel gyorsan a naptárba :) ), mutogatom neki, hogy mi van itthon, miből választhat: alma, sajtos kifli, banán, joghurt, stb. Mondja, hogy banánt kér és már veszi is el a pultról és viszi a csaphoz: "memosAjjabanánt". Bevallom csak amolyan tessék lássék módon tettem, de a Fiam résen volt! "Ottis" és mutat a banánnak arra a felére, amit tényleg nem mostam meg :D
Aztán mikor este végre Apa hazaért a munkából, szokásához hÍven egy hangos köszönéssel jött be az ajtón: Sziasztok! Bence szokás szerint mindent eldob(ott volna, ha lett volna a kezében az ágyán kÍvül bármi :) ), jön ki a szobájából és nagy hévvel odafutott Apához, miközben mondja: "apppa mejjött". Na ezt öröm volt látni :) Tegnap pl. én elmentem este itthonról (mikor volt ilyen utoljára??), hazaérve kérdeztem Apát, hogy miként viselte a Nagyfiú Anya távollétét. Mondja is, hogy nem keresett, ő viszont még vacsizni sem tudott, mert a nyakán/hátán/karján/lábán lógott a gyerek folyamatosan. Szóval nagy a "szerelem" :D Gyakran tesztelem, a hallását, mikor a nagy "melóban" nem hallja az érkező apját. Ilyenkor odahajolok hozzá kicsit közelebb és súgva mondom neki, hogy Apa hazajött... Amint meghallja, felfogja, hogy mit mondok neki, mindent félre rakva szalad Apa elé. Mutatja, mondja neki, hogy vegye le a cipőjét ("cippő levesz"), táskáját, a nadrágját, ez esetben Apa kap egy itthoni nadrágot is, sőt ha Apa kint hagyta a váltó pólóját, akkor azt is mondja neki: "pólót levesz", "tessék", majd pedig mielőtt a karját nyújtaná neki, hogy "jössz" vagy "felvesz", elkiséri Apát kezet mosni :) Néha WC-re sem engedi, sírva fakad, ha Apa be mer menni a WC-be :) Bár mostanában inkább utánamegy és magukra csukja az ajtót. Igen érdekes látvány, amint egy 90kilós férfi és egy gyerek próbál elférni egy mini helységben, úgy hogy rosszabb esetben még le is kell hajolni, hogy öltözzön vagy vetkőzzön az ember lánya/fia :D No és imádja lehúzni a WC-t. Ha látja, hogy bementem a WC-re, már jön is utánam (Én meg persze naÍvan mondom neki, hogy Bence most ne gyere, Anya kakilna, amit meg sem hall természetesen), kapok egy adag WC papírt, majd megnézi mit is csinálok és persze kommentálja "ajja pisil", "ajja kakil", "hóhó pukki" :D Amikor pedig végeztem, alig várja, hogy felálljak és végre odaférjen a lehúzóhoz, figyeli ahogy a víz viszi le, amit kell...
Thomas vagy nagy ritkán más mese nézése közben is szokta kommentálni az eseményeket: "JajjjajjGojdonkisiklott!", "szejéndzsész" (szegény James), stb.
A hűtőhöz szaladva határozott elképzelései vannak arról, hogy mit szeretne: "aja kakaó betesz hűtőbe", "judi" (rudi), "oghurt", "kakaó csinál aja".
Reggelente ha mi itthon maradunk, Apa pedig elment dolgozni, akkor néha eszébe jut, hogy ő hol van. Ekkor mondom neki, hogy elment Apa dolgozni, majd este jön. Erre Bence rávágja, hogy "attóva", "appa attóva ement".
Könyveket nézegetve is mindig mondja: "mosolyog", "nevet", "sÍ", "szejé Dotti" vagy "mási" könyv kell neki, esetleg ha ráakarja venni, hogy másikunk olvasson neki: "most ajjaovas, másitomász, nemazt, azse". Válogatni azt nagyon tud :D

Mindig van valami...

Lassan egyszerűbb lesz, ha szólok a cégnél, hogy a fizum legyenek szívesek a gyógyszertárba utalni... Azért durva, hogy kevesebb, mint egy hét alatt ott hagytam 15ezret :(

Upgr.: 20e :(((

2010. október 4., hétfő

Fényképek...

Akartam tenni képeket, ugyanis annak ellenére, hogy a fotómasina még mindig nem működik jól, sikerült pár olyan képet készíteni, amin látszik Bence is...
Találtam is kettőt, ami kellően szalonképes használható (tudom, hogy a gyereknek valahol középen kéne lennie, de a gép kijelzője nem műxik és nincs "kukucskálója" sem, így csak találomra nyomogattam a gép gombját):
Fürdés közben, érdemes megfigyelni a kádban lévő labda méretét :D

Az oly annyira utált sikamika ;) Persze azért az önálló fogmosást egy Apai után-mosás szokta követni :D
No és persze készült egy édes kép még jó múltkor is, amit viszont nem találok, pedig tuti lementettem anno... Talán az otthoni gépemen lesz.

Megkönnyebbüllés...

Pénteken Apa szerencsére hamarabb hazajöhetett, ami bevallom igazán jól jött... Nem voltam a toppon :( Bence viszont igen :) Enni nem igazán evett, egy túrórudit kikönyörgött magának (persze más, ámde diétás étel nem kellett neki), amit jó ízűen meg is evett, majd 10 perc múlva annyira megtöltötte a pelenkát, hogy a háta közepéig és a bokájáig olyan volt, mehetett a zuhany alá :( Az aznapi evése ennyiben ki is merült.  Én sem ettem sokkal többet, bár délután szerencsére rájöttem, hogy egy lórugásnyi ibuprofen jó hatással van a hasfájásra. Igaz csak 2-3 órára... Este, amikor már nem bírtam tovább, bevettem egy szintén nagy adag paracetamolt, ami viszont teljesen hatástalan volt, így kénytelen voltam megvárni a 6 óra elteltét fetrengve, hogy bevehessem a következő adag ibuprofent. Így már elviselhető volt az este... Bence hőemelkedését ismét kúppal kellett éjszakára orvosolni, féltem hogy éjjel, míg alszom ismét felszökik neki a láza.
Szombatra megörvendeztetett minket egy kisebb adag tapétaragasztó állagú produktummal, aminek nagyon örültünk :) Nekem már kutyabajom volt, Bence is evett egy keveset ebédre (húslevesből zöldség + a reggeli kakaós tápszer maradványa gabonagolyóval :D Egy kanál ebből, egy abból :) mindkét tányérban volt a másikból...) Láza, hőemelkedése már nem volt, csak Apa hiánya, de az nagyon. 2x is aludt aznap és mindkétszer csalódottan kelt fel, hogy Apa nincs otthon még (telekre ment dolgozgatni). Amint hazajött Apa hullafáradtan, Bence lerohanta és nem is hagyta őt pihenni egy kicsit sem... Mindig megtalálta valamivel: "Apa is" Thomast kellett néznie vagy "Apa ovas Thomast", "másik" könyvet kért, a lényeg, hogy "Apa is".
Vasárnap egy lájtos reggeli után kimentünk Papáékhoz, bár a beígért napsütés sehol sem volt, így csak a lakásban tudott Bence labdázni. Minimális ebéd után letettük aludni, majd miután a család elment, mi is ledőltünk picit. Aludni nem nagyon tudtunk, de legalább sziesztáztunk egy picikét. Aztán kimentünk a kertbe kicsit tenni-venni, gyomlálni, nemtermőepert irtani... Mikor felébredt Bence, segített ő is, bár inkább csak azt hallottuk tőle, hogy "jössz" jelezve, hogy ő is had jöjjön be a kicsit sáros kertbe gyomlálni :) Eleven volt, sokat nem evett egyszerre, amit sztem már sikerült megtanulnom, nem végig aggódni.  Délután hazamentünk és még tévéztünk, Thomast néztünk, játszottunk, pizzát vacsiztunk (Bence ismét keveset, de evett, és ennek én annyira, de annyira örültem!) majd Apa 7kor megfürdette Bencét, mire észbe kaptam, nagyfiú már pizsiben szürcsölte a kakaós tápszerét (mint kiderült azért "sunnyogott" Apa el egy órácskát, mert meg akarta nézni az Indiana Jones-t ;) ). Fél 9kor már horpasztott a Drága fiam. Jó lenne, ha sikerülne áttérni a 8 órai fektetésre :) Hamarosan óra visszaállítás, már csak emiatt sem ártana...
Szerencsére hajnalban nem kelt korábban, pedig azt hittem. 6 körül kicsit nyöszörgött, valszeg csak álmában. Ma már bölcsiben van, de sztem ismét kilátásban van egy kis betegácsi, mert reggelre elég csúnyán köhögött... Ha lesz anyagi keret délutánra, akkor elviszem sóterápiára a héten.
Nem lehetne kérni, hogy most úgy két hétig ne legyen már semmi? Igen, tudom, hogy a bölcsi ezzel jár, fel is voltam rá készülve, de azért egy két hetes nyugit csak megérdemelnénk már, nem?