2011. december 22., csütörtök

Karácsony...

Úgy döntöttem, hogy nem érdekel milyen teendők vannak, én márpedig most ideülök és írok pár sort :)

Szóval hamarosan itt a karácsony, ami nálunk már látszik, tekintve hogy Bence annyira rá volt izgulva a szép díszes karácsonyfákra, az izzósorokkal teli ablakokra, hogy befűztem Apát, hozzon már egy fenyőfát és díszítsünk mihamarabb. Az elmúlt napokban gyakran sétáltunk a piac felé, láttunk sok fenyőt, Bence pedig minden alkalommal ujjongva mondta, hogy "Anya, odanézz! Karácsony!" mikor meglátott egy nagy rakat fenyőfát :) Innen is jött az ötlet, hogy miért várjunk vele szentestéig, miért ne állíthatnánk fel már most azt a fát. Tudvalévő, hogy én nem vagyok híve annak hogy ki van kötve, mit mikor szokás (pl. temető látogatáshoz sem kell nekem nov.1.-e ugye), így hát tegnap felállítottuk a főnökünktől ajándékba kapott fenyőt. Bence az éppen átöltözni készülő Apjának kiabálta a fenti mondatot és konkrétan ugrált, tapsolt örömében. Természetesen mindenben segített Apának, ketten tették fel a díszeket, a szaloncukrokat és ketten is takarították fel az elpotyogott néhány tűlevelet és lefaragott maradványt. A felállított karácsonyfa naná hogy a kisasszonynak is nagyon tetszik, le sem veszi róla a szemét, ha a közelében vagyunk :)

2éve már, hogy csak a gyerekek kapnak ajándékot, persze náluk sem visszük túlzásba, csak annyi a lényeg, hogy legyen valami a fa alatt. Múlt kedden meg is rendeltem a játékokat egy közeli cégtől, miután kb. egy hetem ment rá, hogy kitaláljam kinek és mit, hogy használható is legyen és a megajándékozottnak is örömet okozzon. Direkt olyanokat választottam, amikre az volt írva, hogy 2-4 munkanap a szállítási határidő, nagyker lévén eszembe sem jutott, hogy valami bibi lesz a rendeléssel. Hatalmasat tévedtem. Történt ugyanis, hogy most kedden már kezdett gyanús lenni a dolog, rájuk is írtam egy mélt, hiszen semmi infóm nem volt az érkezésről. Hát még aznap kaptam egy levelet, hogy másnap hívnak. Ma már rájuk írtam ismét, hogy azért mondják már el, hogy mi hiányzik, hiszen pótolni kéne, mégpedig szélsebesen, ami pedig megvan azt elhoznám. Hát teljesen magamba zuhantam, mikor közölték, hogy a 6 játékból mindössze 1 van meg! Írtam is válaszként nekik egy "szép" levelet, nagyjából azzal, hogy mit és hova dugjanak. Komolyan mondom felment a pumpa. Karácsony előtt, ami ugye egyébként is nagy forgalmú a játékok terén (is), ezt így megteszik. Szerintem az ilyen cég nem érdemli meg, hogy az ember náluk vásároljon, mert süt róluk, hogy legkevésbé sem érdekli őket, az hogy az ügyfél elégedett legyen. Le is írom a cég honlapját, hogy ti is tudjátok őket nagy ívben kerülni: www.minitoys.hu
(Hozzátenném, hogy legutóbb is volt egy kis csúszás pont egy hiányzó termék miatt. Akkor Apát beküldtem az üzletükbe, hogy kérdezze már meg, hátha megékezett a megrendelt játék, mert a határidőből lényegesen kifutottak. Meglepetésünkre úgy elhajtották Apát, mint a sicc, hogy majd ők szólnak, ha meglesz a cucc. Még ők voltak megsértődve! + egy rokon is tőlük rendelt, az én ajánlásomra és neki is úgy kellett rájuk szólnia, hogy adják már fel a csomagot, mert karácsonyra kellenének az ajándékok. Szóval ha úgy számoljuk, akkor már 3 fekete pontot is kaptak tőlem!).

Upg.: A weboldalukon meg az van írva, hogy 1 terméket kivéve mind átvehető náluk. Persze a telefont még mindig nem veszi fel senki, hogy tisztázzuk érdemes-e odamennem, mert tényleg megvannak a játékok vagy meg se közelítsem őket, mert csak 1 van készleten...

2011. december 20., kedd

Már megint valami...





Ennyit az elveimről :D Megkapta a cumit.
Tegnap délután óta nyűgös, fel-felébred sírva az álmából, ezerrel nyálzik, mindent a szájába töm... Ha fogzás megeszem a kalapom... Bence is ezt csinálta, majd 11 hónaposan növesztette ki az első fogát ;)

(Ja és a Nagyfiú beteg lesz úgy tűnik, elkezdett köhögni hajnalban... Lehet mégis győz az óvónő és inkább itthon tartom Bencét holnaptól. A jövő heti oltásra toppon kell majd lennie.)

2011. december 19., hétfő

Fránya lelkiismeret már megint...

Hogy én mennyire utálom azt, amikor az emberre a lelkiismeretén keresztül akarnak hatni! Becsönget egy ember, úgy néz ki ahogy, látom a kezében egy igazolvány, egy mappa és már mondja is, hogy a nem tudom én kinek gyűjt ilyen olyan műtétre. Megmondom neki, hogy sajnos most nem tudok segíteni, már csuknám be az ajtót és jön az aduász szöveg: de hát önnek is van gyereke, ez akár önnel is megtörténhet. Igen, valóban megtörténhet, ennek ellenére úgy gondolom, hogy ha tudok adni, akkor adok, de ha nem tudok adni, akkor miért is nem lehet elfogadni???

A másik, szerintem gusztustalan próbálkozás az oviban volt. Igen, itthon vagyok és ha úgy ítélem meg, hogy Bencének sokkal jobb itthon, akkor itthon tartom, nem viszem be. Na most, múlt héten jött az óvónő a szöveggel, hogy jaj anyuka ne hozza be jövő héten a gyereket, mert összevont csoportok lesznek, nem a megszokott helyen a megszokott óvónőkkel lesznek a gyerekek és ezt Bence valószínűleg nem viselné jól. Azért kaptam egy kis monológot arról is, hogy milyen sok gyeses anyuka fogja otthon tartani a gyerekét (ez lett volna az anyuka lelkére hatás első lépése), meg hogy az iskolaszünet miatt is sokan inkább nem hozzák be a kicsit, emiatt 2 gyerek lesz csak ebből a csoportból, na meg hogy ők óvónők sem lesznek bent (második lépés), mert egy csomó szabijuk van, amit ki kell venniük. Aláírom, valóban lenne sírás amikor beadjuk, így megmondtam neki, hogy hétfőn muszáj beadnom, mert dolgom van Katával, ahova Bencét nem szívesen vinném el, és ha nem viseli jól, akkor keddtől már marad itthon, nem akarom én Bencét mindenáron odavinni, ha neki ez tényleg nem jó. Persze jött a prédikáció, hogy jaj ez nagyon nem jó ötlet, stb... Sajnos ez a helyzet, nincs kire bíznom, kénytelen vagyok ezt megtenni (Azért egy egy órás elfoglaltság miatt had ne utazzon át a városon pl Öcsém saccra 2x1,5 órás utazással). Apa ma reggel be is vitte Bencét... a saját csoportjába... ahol a saját óvónénije várta... másik kb. 8 gyerekkel... Szóval akkor ki is akarja lepasszolni a gyereket???
Félre ne értse senki, nagyon szeretném, ha Bence itthon lehetne velem, de momentán TUDOM, hogy ő az oviban sokkal jobban elvan most, mint itthon. Nem tudok Kata mellett úgy foglalkozni vele, ahogy megérdemelné, igényelné. Ha Kata elkezd sírni, akkor Bence is rákezd (hogy vele is foglalkozzak ugye). Ha le akarok menni sétálni velük, akkor az max annyi időre oldható meg, amennyire Kata étkezései megengedik. Márpedig ezt Bence még nem érti meg. Ha Apa itthon van, akkor azért könnyebb, mert ha esetleg Kata megéhezik, akkor lent hagyjuk a fiúkat és feljövünk szopizni. A másik, hogy amikor beteg a Nagyfiú, akkor már 2 nap után reggel sírva fakad, hogy nem mehet oviba. A szívem szakad meg ilyenkor. Na most ezek után inkább tartsam itthon? Jobb neki az ha a tévé előtt ül? Ideig óráig le tudom foglalni rajzolással, gyurmázással, legóval, de ezekhez is kellek, nem az van hogy otthagyom és akkor jól eljátszik magában. Ha magamra kötöm Katát, akkor meg Bence jön, hogy tegyem le és már megy is a hiszti... Sajnos az én idegeim sincsenek kötélből...
Hát így történt meg, hogy megint sz.r anyának érzem magam, mert azért akármennyire is átlátok én a mondandók mögé, mégis ott van az a bizonyos lelkiismeret!