2013. június 22., szombat

Eseményeink :)

Évzáró is volt a hónap elején, amire készült a csoport kis előadással. Bence nagyon nem akart részt venni benne, bár szépen tudta a verseket, énekeket, ezért megkért az óvónéni, hogy beszéljek Bencével. Persze nem hatott a szokásos, Anya nagyon örülne neki, ha látna téged szerepelni szöveg így jött a B terv: torta. Megbeszéltük kedden, hogy ha szerepel a csütörtöki előadáson, akkor kap egy szelet tortát utána. Na neki több sem kellett, lelkesen beszállt a játékba és persze hangoztatta mindenkinek, hogy ő szerepel, mert akkor kap Anyától tortát :D Ahogy kell be is állt csütörtökön szépen a sorba, az első negyed órát lelkesen végig csinálta, de amint meglátta, hogy Kata berohant a gyerekek közé a körbe, nem is foglalkozott már mással csak Katával. Én ennek is nagyon örültem, mert bár látszik a videón, hogy kilóg a sorból, mert nem tud megállni egy helyben, folyamatosan járnia kell a kezének, de láthattam őt szerepelni és megmutatta, hogy igenis tud fegyelmezetten részt venni egy műsorban :)

Voltunk temetésen is sajnos :( Katát muszáj volt vinnünk, mert nem volt kire bízni, de Bence oviban volt szerencsére, aznap voltak Skanzenben, így nem tudtuk elhozni hamarabb, hogy vigyük őt is (3kor volt a temetés), úgyhogy beszéltem vele is és óvónénivel is, hogy később megyünk érte... A temetés után voltunk vendéglőben, Kata nagyon élvezte, szaladgált a székek között, amit csak lehetett megnézett, aztán amikor Apa befutott Bencével, akkor már ketten futottak 4 felé :D Élmény volt, de azért Apa tudott beszélni keveset a rokonokkal, amíg nyugis volt a két gyerek (nem mondom hogy hosszú idő volt)...

Aztán múlt héten Bence 5 éves lett... Már két nappal előtte elkezdte mondogatni, hogy ő 5 éves és hogy kap tortát meg ajándékot :) A nagy napon teljesen be volt zsongva, elmentünk a tortáért, aztán kimentünk a Papáékhoz. Szép idő volt úgyhogy idén először pancsizhattak a gyerekek a nagy medencében. Megkapta Bence a rollerét, a hozzá való kiegészítőkkel, így ment a harc, hogy éppen ki hajtsa :)

Egyébként mostanában igen nehéz dolgom van, amikor le szeretném foglalni a két gyereket. Mert az egy dolog, hogy meleg van, sőt kánikula, de annyi a szúnyog, hogy döntenem kell: maradunk itthon a hűvös lakásban, a gyerekek így nem lesznek lefáradva, vagy lemegyünk a játszótérre/sétálni, ahol a napon hőgutát kapunk vagy elvonulunk az árnyékba ahol meg a szúnyogok esznek meg minket :( Tegnap és tegnap előtt kenegetni kellett Bence szúnyogcsípéseit, mert rengeteg volt rajta. Egy-egy kenegetés minimum negyed óra, mert annyira sok van rajta. A bokája teljesen eltűnt, tegnap már sántikált is :( Rossz nézni, ahogy egyre több ilyen csípéssel jön haza, nincs szívem még a játszótéren is kitenni ennek. Vettem spray-t is, tegnap befújták a gyerekeket és lőn nem ért semmit :( Hát ennyit erről :( Szóval most reménykedem, hogy tényleg fognak írtani, mert nagyon régen volt már ennyi szúnyog itt Békáson.

A héten voltam Katával a dokinál is, mert ugye mostanában nem hízik túl sokat. Ismét mérték, ismét szembesültem vele, hogy alig hízik :( Pedig mostanában azért valamivel jobban eszik, mint pl. egy hónapja. Egy hónap alatt hízott 2dekát, fél év alatt 20 dekát, a labor teljesen negatív, a dokinak nem tetszik ez így, ezért jobb híján felírt egy féreghajtót neki, ami nem árt viszont megoldás lehet. Most ezt próbáljuk ki, aztán ha ez sem válik be, akkor elkönyveljük, hogy ő ilyen. Legközelebb augusztusban kell mennünk majd a bölcsis igazolásért...
Az alvása ismét katasztrófa, teljesen tanácstalanok vagyunk, hogy mit tegyünk. Nem válik be semmi, hiába próbálunk bármit :( Éjjel felkel, elkezd dumálni, néha sírni, ha bemegyek hozzá, az sem segít, ha hagyom, akkor sem hallgat el, 3 órán keresztül tudja mondani :( Adtam már neki fájdalomcsillapítót, kap tápszert meg vizet is, zenélőkét is bekapcsolom, kislámpát is próbáltuk felkapcsolni, plüssállatot is rakunk be neki, mert egyébként anélkül alszik, babát is kapott már alváshoz, de semmi eredmény :( Kitakarjuk, betakarjuk, magunk közé vesszük, hátát paskoljuk, semmi de semmi nem válik be :( Ha kiveszem és a mellkasomra teszem, úgy fekszünk le, akkor legalább csend van, de nem alszik, lemászik egy idő után rólam, először bemászik közénk, aztán rámászik Apára, majd elkezd kóborolni az ágyon, amikor is megunom, hogy kis híján leesik és megy vissza az ágyába, és kezdődik minden előröl :(

Ja bölcsi, hétfőn szülői lesz. A jele Katicának már megvan, ami azt lett, amit szerettem volna, mert nagy mázlinkra éppen szabad az a jel. Egy olyan csoportba megyünk, ahonnan elmegy 3 gyerek a nyáron, szóval nem volt rá sok esély, hogy sikerül, de az egyik gondozó néni biztosított róla, hogy már lefoglalták nekünk a katica jelet, ha szeretnénk :D Hát naná, hogy szeretnénk :)

Óh és mielőtt elfelejtem, sikerült utána járnom, hogy milyen kedvezmények járnak, ha egy családban tartósan beteg gyerek van. Először is ugye az emelt családi pótlék, aztán az ebéd az oviban (50% állami + 45% önkormányzati kedvezmény :) ), közgyógy, utazási kedvezmény, stb.

Bence nagyon szépen kezd Katicához hozzáállni. Már gyakran ölelgeti finoman (!), sokszor ad neki puszit, amit Katica bőszen viszonoz. Sőt éppen tegnap reggel örvendeztette meg Bence Apát azzal, hogy reggel meghallva, hogy Kata felébredt, kedvességből beszaladt hozzá, "szép jó reggelt Katica, jól aludtál?" felkiáltással és kivette az ágyából :) Apa persze hirtelen köpni-nyelni nem tudott, úgy meglepődött :D
Ha Bence sír, akkor Kata odaszalad hozzá, hogy "emmia" - semmi baj, "nesí beci" - ne sírj Bence és simogatja, puszit ad neki :D Megzabálom őket :)