2010. április 11., vasárnap

Életjel...

Élünk, megvagyunk, csak mostanság sok dolog volt. Csütörtökön délután Bencének hőemelkedése volt, így pénteken nem vittem bölcsibe. Nap közben nem is volt semmi baj, eleven volt, csak keveset evett. Sejtettem, hogy csak hőemelkedéssel nem úszhatjuk meg, nekünk nincs akkora szerencsénk, pénteken éjjel be is lázasodott Bence. Nurofent adtam neki, alig ruhába átöltöztettem, majd mikor fél óra múlva is lázas volt, így elkezdtük a hűtőborogatást. Apa is felébredt erre, így leváltott, én mehettem aludni. Hamarosan le is ment Bence láza, el tudott szundítani Apán, majd Apa mellett. Hajnali 5kor visszatettem az ágyába a nagyfiút, hogy Apa is jöhessen érdemben pihenni. Szombaton ki kellett mennünk Hidegkútra, mert autót kellett szerelni (az alkatrészek nem volt biztos, hogy jók, ezért még hétvégén szét kellett szerelni, hogy hétfőn vissza lehessen vinni őket, ha nem jók). 6 óránként adtam Bencének a Nurofent, jól is volt tőle, evett szépen, aludt jól, szaladgált, játszott, segített betont feltörni, mert hogy nem csak autót szerelt Apa, mi is dolgoztunk becsületesen :) Ma már semmit sem kapott, orra is csak elvétve folyik, jól evett (sőt: még banánt is kunyizott Apától, pedig Bence már jó ideje visszautasította, ha kínáltuk banánnal), nem köhög, még csak hőemelkedése sem volt.
Viszont olyan akaratos lett, hogy az valami döbbenet!!! Mivel már a fülemen is Thomas folyt, ezért gondoltam beteszek neki másik mesét, Vizipókra esett a választásom, de a gyerek oda sem figyelt, csak üvöltött, hogy "tomász" "tooomász"... TV megvonáson töröm a fejem, csak az a baj, hogy itthon nagyon nehéz egyéb módon lefoglalni Bencét. Papa már hazajött pénteken a kórházból, nem engedi most Bencét be a szobájába, így szegény jórészt csak a két kisszobában és az ebédlőben tud játszani... Rendesen megviseli, ahogy minket is alaposan próbára tesz. Könnyű a jót megszokni :(
Most éppen egy csokitortát sütöttem, kell hogy adjon egy kis lendületet :) Apa nem tiltakozott az ötletem hallatán ;) Így néz ki:

Bence is kapott:
... és igen: van olyan finom, mint ahogy kinéz :) Mondjuk Bencének inkább a tejszínhab jött be, meg a tortában lévő csokikrém, de nem baj.
Nem szoktam ilyesmit sütni, ezért olyan nagy szám, hogy most megtettem ;) A családnak is ízlett, nagy volt a sikere. Ja és pont nekem való, legkevésbé sem diétás, kalóriaszegény süti :)