2012. október 29., hétfő

Fogak és egyebek...

Sikeresen letudtuk a betegségsorozatot. Már ez is haladás, azt hittem sosem lesz vége. Aztán még éppenhogy vége lett az éjszakázásoknak, jött egy fogacska... Majd mégegy... És tegnap ismét kibújt egy. Bevallom töredelmesen, szeretnék már egy olyan éjszakát, amikor csak 1x kel Kata enni.
Doki nénink is aranyos volt, mikor elvittem Bencét hozzá, mert a szemhéja bepirosodott (szerencsére semmi extra, nem fertőz, csak kenőcs kellett rá), minden egyes alkalommal megkérdezi, hogy Kata alvása milyen, alakul-e már, folyamatosan gyűjti az infókat és most majd amikor megyünk oltásra 11.06.-án, akkor majd ajánl nekünk egy helyet, ahol állítólag tudnak valami vizsgálatot csinálni. Gondolom nem alváslabor, mert azt már kiveséztük, hogy nem viszem el Katát, mert egy fogzó gyereket nem fognak megvizsgálni, de ha mégis akkor is feleslegesen. Szóval örülök, hogy ennyire képben van és tényleg egy olyan doki, aki nem csak a munkáját végzi automatikusan, hanem emlékszik is az emberre, a gyerekre. A régi dokinkról ez nem mondható el.
Ott tartottam, hogy Kata 10 fogú lett, kibújtak az alsó rágók is, persze mindkettő jó kis orrfolyás kíséretében. Már meg sem említem ezt a dokinak, nem viszem el hozzá emiatt.
Apa is itthon volt szabin a múlt héten, szegény jól kifogta, mert egy náthával sikerült ágynak dőlnie. Mondjuk még mindig jobb, mintha a kollégája szabin van és úgy betegedik le, esélye sem lett volna kifeküdni.

Aztán ott van Bence is. Ismét járunk végre a terápiára. Szerdánként ebéd előtt elhozom az oviból, megyünk tornázni egy kicsit, aztán itthon ebéd és kidől. Az oviban is megy ezerrel a fejlesztés, a pszichológus is foglalkozik vele néha.

Kata már szinte rohan, hihetetlen tempóban gyakorolja a járást, már a lifthez is egyedül sétál ki, a lépcsőn is le tud menni, de nem akar, neki a felfelé menet a bulisabb :) Állandóan megy Bence után, aztán ha Bence elé gurít egy nagyobb labdát vagy ráteríti a takaróját, akkor megy a visítás. Persze nem jön ki, ott ül és bömbizik :)  Kihozom, megvigasztalom és már szalad is vissza :D Rengeteg mindent mond már: adda - labda, ámma - lámpa, anna - anya, amma - hamma, sőt már a cicáknak sziszeg, a kutyáknak berreg :D Meglát a tévében egy kutyát vagy macskát vagy bármilyen állatot, már hallom azt a magas frekvenciájú iiiiii-t :) Behalok tőle :) Iszonyatosan hisztis, igazi nőci :D Dumagép, igazi csaj :) Huncut, kacérkodós, puszit kiharcoló, tényleg igazi nő :D Apa épp a minap mondta, amikor a leányzó végig szaladt a szobán egy labda után, hogy ez a korszak az egyik legszebb a gyerek életében.



Most állunk át a napi egy alvásra, nem mondom hogy egyszerű. Persze hagyhatnám, hogy magának oldja meg az alvást, de akkor két alvása lenne, egy 11 körül, egy pedig 5 körül. Aztán meg 11kor is még itt ugrálna a fejünkön. Úgyhogy este most van egy kis mélypontja 6-7 között, akkor extra nyíg, de ha átesik azon a bizonyos ponton, akkor már kipattannak a szemei és este 9kor is alig tudom letenni. Ezt persze Bence legnagyobb örömére, mert neki mindig este fél 9kor jut eszébe Katával szétpakolni a szobát, tudván hogy amíg Kata ébren és nem sír, addig nyert ügye van neki is, nem kell aludnia :)