2011. május 12., csütörtök

Hahó!!

Monaaaa! 

Ha olvasol, kérlek jelentkezz! Hiába ment sms, blogod még mindig szünetel... Aggódom értetek :(


Upgr.: Megnyugodtam ;)

2011. május 11., szerda

Elintéztem...

... hogy pénteken jöjjön a mosógép szerelő. Kedves volt a hölgy, aki felvette a munkát, remélem a szerelő is az lesz :)
... hogy legyen végre saját, használható telefonom. RÓZSASZÍN :D
... hogy gyereknapon tudjunk menni cirkuszba, mégpedig Miáékkal :) És nem is fog a két család olyan messze ülni egymástól (1 - jó eséllyel üres - szék lesz köztünk :) )
Mennem kell, ezernyi melóm van, csak most olyan happy vagyok, hogy muszáj volt ezeket megírnom :D

2011. május 10., kedd

Ami elromolhat...

Még februárban vettünk egy mosógépet. Szépet, jót, nem a legolcsóbbat, szóval reményeink szerint tényleg jót (a 3 év garancia azért sejttette, hogy sok probléma nem lehet vele). Beüzemeltük ahogy kell, majd alkalmanként használtam rajta olyan programokat, amik nagyon hosszúak és emiatt nem is igazán energiatakarékosak. Szóval néha. Az első alkalommal 90 foknál tűnt fel, hogy érdekes szagok jönnek a fürdőből. Ekkor mondta Apa, hogy ne mossak 90fokon, mert lehet hogy a kábelek nem bírják... Furcsálltam a dolgot, mert a régi mosógéppel is mostam 90 fokon minden gond nélkül, de hát ő jobban ért hozzá, hát szót fogadtam. Egyszer csak megint úgy adódott, hogy egy mosást kéne csinálnom, mégpedig magasabb hőfokon, emlékezve Apa intelmére, immár csak 60fokra tekertem a kapcsolót. Eredmény: égett szag... Kezdett agyamra menni, hogy már nem moshatok csak 40 fokon, de valahogy ezt is elfogadtam. Telt, múlt az idő, használtam az energiatakarékos 45perces mosást, de ma úgy éreztem hogy nekem 40 fokon kell mosnom, mégpedig egy teljes, nem ilyen-olyan takarékos  mosást. Így hát betáraztam a mosógépet, rácsuktam az ajtót, hogy Bence hallja a mesét és el is felejtkeztem róla. Egyszercsak dolgom volt a fürdőben, kinyitottam az ajtót és majdnem kifordultam az ottani szagtól. Ismét égett szag volt :( Egy 40 fokos, normál mosástól. Apa hazajött, be is toltam őt a fürdőbe, hogy nem érdekel mit csinál, de zárja ki azt a lehetőséget, hogy a kábel ég (pár éve cseréltük!) és hagy hívjam ki végre a szerelőt, mert ez így nem kóser egy 70ezres garanciális mosógépnél. Végre hitt nekem, hogy jó eséllyel nem kábel gond, meg is nézte és igazam lett.
Holnap első dolgom lesz, hogy felhívjam a szakszervizt, remélem nem fognak bolondnak nézni és kijön valaki megcsinálni, mert ami elromolhat, az el is romlik..

2011. május 8., vasárnap

Fordulópont...

Tegnap ismét elértünk egy fordulóponthoz. Nem csak a félidő jött el Kistesóval, hanem végre Apa maga is érezhette Kistesó mozgását :) Szegénykém tegnap egész nap elnyomásban volt része, mert délután pl. a tuják alját tettük szabaddá kollektíven Papáéknál és hát én voltam az, aki a metszőollóval csinálta a helyet. Ennek következtében guggoltam pár órát, amit szerintem pocaklakó nem vett olyan jó néven. Csend volt egész nap, már-már kezdtem aggódni, hogy mi van már, de aztán este bepótolta a kimaradt ficánkát :) Jól megkaptam tőle a magamét, mert elaludni alig hagyott, úgy pörgött, mikor végre ágyba kerültem :D

Ma reggel pedig Bence is kegyes volt hozzám, ugyanis a szokásos fél 7 helyett 8-ig alhattam :D Ki akartunk menni a telekre kicsit dolgozni, de Apa pechjére, amikor kiért Papáékhoz a fűnyíróért, elkezdett esni az eső... Azért mázli, hogy nem akkor kezdett el esni, mikor mondjuk kiértek a telekre az Öcsémmel...