2010. május 20., csütörtök

Mese...

Épp a múlt hétvégén szántam rá egy kis időt, hogy Bence - egyébként jelenleg nem használt - winchester-ét átnézzem és töröljem róla a nem kellő dolgokat. Sok idő ráment, mert némelyik Thomas rész nem igazán volt jó, a lejátszó nem akarta rendesen lejátszani... Szóval egyesével el kellett őket indítanom és megnéznem, hogy megy-e, akadozik-e. Nos, közel 50 résznél ez igen macerás. De mondom, rászántam az időt és csináltam. Egyszer csak a fájlnevekkel bíbelődöm (volt olyan rész, ami 2x volt rajta), amikor Bence odajön és felkérezkedik az ölembe. Felveszem, majd meg is szólalt: "tomássz"! Meglepettségemben csuktam be az ablakot, amiben éppen dolgoztam, ugyanis Thomas megvonás van még mindig és nem akarjuk őt hergelni, ezért otthon tilos kiejteni a szánkon ezt a nevet, kivéve reggel, amikor ő nézheti 1 órácskát a Thomast ;) Szóval ablak gyorsan becsuk, beszélek a gyerekhez, mikor is eszembe ötlik, hogy mekkora marha vagyok! Hát ez a gyerek nem tud még olvasni :D

2010. május 18., kedd

KábelTV és internet...

Épp két-három hete esett meg a dolog, hogy lejárt a TVNetwork-el kötött hűségnyilatkozatunk. Meg is kerestek minket, hogy kössünk még 1 évet, akkor milyen jó lesz nekünk, mert spórolunk egy csomó pénzt. Fejvakarás, hogy mi legyen, hiszen Após nevén van, aki éppen kórházban volt, otthon ugye emiatt senki nem tartózkodott, így a szerződést kihozó néni-bácsi nem tudott mást tenni, mint a postaládába bedobni. Így esett, hogy Papát el kellett kapni egy tiszta pillanatában (még a kórházban ugye, akkor elég rosszul volt), hogy írja alá a meghatalmazást, hogy a szerződést a fia aláírhassa és leadhassa. 2 napi rohangálás árán Apának sikerült végre leadni a szerződést, ami baromira sürgős volt, mert letelik az egy év és akkor mi lesz. Szóval lóhalálában szaladt, aláírta, leadta és örültünk, hogy íj de jó, olcsón megúsztuk ismét, lesz továbbra is hasítós netünk, sok szép csatornánk és ingyé telefonunk.
Majd a következő héten jött is egy szép levélke a TVNetworktől, hogy kérem szépen minket felvásárolt a Digi, így a szerződés 60napon belül semmis. Anyád! Konkrétan ezt bírtuk mondani. Le is írták a levélkében, hogy a diginek ilyen-olyan akciója van, menjünk kössünk náluk szerződést, mert az milyen olcsó és jó és stb. Erre van 60 napunk, egyébként megszűnik létezni a tvben a sok szép csatorna, a hiperszupergyors internet, a telefonról ne is beszéljünk... Tegnap pedig telefonált a digis hölgy, hogy épp szerződést köt a mi házunkban, szóval jönne 10 perc múlva, ha nekünk is alkalmas. Jött is, kötöttünk is szerződést (2 évre), immár Apa nevére, hogy ne legyen bibi majd a közüzemi számlák fizetésének átírásánál ezzel a szolgáltatóval. Mellékesen a hölgy megjegyezte, hogy már év eleje óta tudják, hogy felvásárlás lesz, ennek ellenére még 2 hete is járta a környéket egy TVNetwork-ös kolléga szerződést kötni, holott a cég akkor már aláírta a felvásárlást :)

Thomas, a mi barátunk...

Úgy tűnik, hogy ez a hét/hónap/év nem a mienk. Szerencsére a hasmenéssel már csak pénteken volt dolgunk, viszont még aznap este rátört Bencére a nátha, így akkor a fél éjszakát emiatt ébren töltöttük. Hétfőn már bölcsibe vittük, én pedig mentem dolgozni. Orra még folyik, de szerencsére elég neki reggel és este szívni. Ma reggel iszonyat hisztik közepette mentünk bölcsibe, szorongatta a tartalék cumit, a másik pedig természetesen a szájában volt. Nem volt hajlandó kiadni a kezéből, azért Éva néni így vette be Bencét. Lesem a telefont, várva a bölcsi hívását, hogy menjek, mert beteg a gyerek, ugyanis reggel nem szokott ilyesmi történni nála, szóval lehet beteg (lesz) megint...
Csütörtökön vettem Bencének egy Thomas mozdonyt. Mivel imádja, gondoltam szánok rá egy kisebb vagyont, meglátjuk mi lesz. Hát megláttuk, ugyanis a gyerek amióta megkapta, mindent 1 kézzel csinál :D Thomas kóstol elő minden ételt-italt, sőt Thomas labdázik is. Amikor odaadtam neki a csomagot, amiben Thomas volt, akkor felcsillant szemmel nézett rám, először nem értette, hogy mi az :) Aztán leesett neki és már nyújtotta is a dobozt, hogy bontsam ki. Majd fogta a dobozt az egyik kezében, a mozdonyt a másikban és eltűnt a szobájában. Néha csak annyit hallottam, hogy felkiált Bence: "tomáááász" :D Belestem hozzá, hogy ezt mégis hogyan és miért és láttam, hogy a játék dobozát nézegeti, néha fordított rajta egyet, ekkor meglátta a képen Thomas-t ismét (ami a doboz minden oldalán látható, szóval gyakran hallottam) és felkiáltott :D Kb fél óráig ki sem jött a szobájából. Aznap nem volt szabad keze, mindenhova cipelte Thomast és a dobozát, nem volt hajlandó letenni egyiket sem, enni is csak úgy evett, hogy gyorsan megfogta a kis falatkát, betolta a szájába és már kapta is fel a lerakott kincset ;) A játékba való elemet pedig nem is tudtam egyhamar beletenni, ugyanis nem adta ki a kezéből a vonatot, hiába kértük szépen, magyaráztuk el neki, hogy miért kérnénk el tőle. Nos, mostanában Thomas-szal fekszik, Thomas-szal kel, Thomas-szal eszik és Thomas-szal iszik. A fürdések alkalmával Thomas is feszülten figyeli Bencét a fürdőben egy biztonságos helyen, vagy ha sikerül rábeszélni Bencét, hogy a vonat megvárja a fürdését a szobában, akkor egy villámgyors fürdés erejéig hajlandó megszabadulni tőle és a szobája kanapéján vigyázzban állva vár rá a játék. :)