2012. szeptember 30., vasárnap

Betegségek...

Múlt héten Kata 3 napos láza tett minket próbára. Féltem, hogy elkapja Bence is, mert hát igaz, hogy 3 éven felül ritkán fertőz, de nem biztos hogy az a vírus olvasta a könyvben ezt a részt. Aztán végül ezt megúszta, de hogy ne legyen minden szép és jó, hazahozta az oviból azt a jó kis hányós-fosós vírust :( Bence szerda éjjel hányt, aztán be is lázasodott, csütörtökön még pihizett, látszódott rajta, hogy nincs jól, nem kelt fel, egy falatot sem evett és az innivalót is úgy kellett beleimádkozni. Csütörtök éjjel semmi nem történt, pénteken láztalan volt és nagyon virgonc, délután még egy sétát is megengedtünk neki. Sőt kikunyizott magának egy csokis croassant-ot. Én este elmentem osztálytalálkozóra (ej, de jó volt!), aggódtam hogy mi lesz, ha Kata felébred, de mint kiderült, nem csak ő adott Apának sok teendőt, hanem Bence is. Mire hazajöttem kb. 11 óra volt, Katával addigra Apa már zöldágra vergődött, de Bencének éppen akkor húzta az ágyneműjét... Teljesen magam alatt voltam, pedig már olyan jól volt Bence. Lehet csak az a csokis péksüti volt a ludas.
Aztán éjjel Kata is hányt. Áthúztam az ágyneműjét, megetettem, letettem aludni. 1 órával később ismét hányt, kúp, ágyhúzás, gyerek öltöztetés... Remek :( Éjjel úgy feküdtem már le, hogy mondtam Apának, sztem elkaptam, nem vagyok túl jól. Reggelre felkelni sem tudtam, annyira fájt a hasam, hányingerem volt. Csak a wc-re szaladgáltam, jártányi erőm is alig volt már délutánra. Tegnap egész nap csak vergődtem az ágyban, hamar beájultam este és éjjel is aludtam volna, mint a bunda, ha Kata szemei nem pattannak ki éjfélkor, hogy ő kialudta magát, ébresztő. Kata ugyan abbahagyta nap közben a hányást, de a hasmenés őt is elérte délutánra. Szerencsére ivott eleget, egész nap ciciztünk, csak attól rettegtem, nehogy kiszáradjon, de ős ebben is más, mint Bence szerencsére ;) Mára mindenki jobban van, most várjuk hogy Apa mikor robban le, a két gyerek nem kímélte, Kata állandóan a szájába akart benyúlni, Bence meg jó párszor rátüsszentett. Remélem nála nem jön ki ez a sz.r, mert akkor ma-holnap ő is ágyban

Egyébként a kishölgy szépen elkezdett menni, már simán megtesz 4-5 métert, lassan megfontoltam és nem az az első, hogy ha valahova oda akar menni, akkor négykézlábra ereszkedik, hanem bőszen használja új tudományát :)