2014. október 17., péntek

Ismét itt...

Hosszú volt a nyár, nem győztük kapkodni a fejünket, mindig volt mit csinálni. Történtek változások és a sok ügyintézés közben igyekeztünk nem kétségbe esni, túl tenni magunkat a csalódásokon, a gáncsokon.

Bence végre megtalálta azt az ovit és azt a csoportot, ahol jól érezheti magát, ahol nem szídják le, ha vmit nem az elvárásoknak megfelelően csinál, ahol megértik és észreveszik, ha kiborul, tudnak vele mit kezdeni és nem azt hallom minden nap, hogy "jaj, anyuka beszélgessen a gyerekkel, mert mi nem érti szót vele". Tudják, hogy vannak jobb és rosszabb napok, és ők is igyekeznek ezen átléptetni a gyereket, nem pedig lemondanak róla. Nagy változás ez.
Aztán ott van az a tény is, hogy kérésem ellenére egy csoportba tették Katicával. Persze rájöttek, hogy ez nem volt jó ötlet, felmerült, hogy átrakják a másik kis létszámú csoportba a leányzót, de most úgy tűnik béke van, elnapolták a felvetést... Jobban szeretném most már én is, ha maradna ott ahol van és két hónap után nem pakolgatnák át szegény Katicát egy másik csoportba. Imádnak járni az "újoviba", bár Bence mostanában inkább dolgozni akar jönni velem, mert egyszer volt rá példa, hogy elhoztam és nézhette itt a meséket, amíg igyekeztem letudni a fél napomat :)






Elkezdtük valamikor tavasszal a kutyaterápiát, azóta túl vagyunk egy páros (másik kutyus és felvezető jár most hozzánk) váltáson, továbbra is járunk vasárnap "úszni" (HRG :) ), ügyesedik a gyerek, lassan de biztosan megtanul úszni is. Katica lába még alig ér le a medencében, ezért még nem viszem őt is...
A csaj elég hamar szobatiszta lett (legalábbis nappalra)... A bölcsődei gondozónők sem hitték volna, hogy csak ezen múlt az egész. 3-4 nap hiábavaló próbálkozás, fél óránkénti bilizések, sok-sok gumimaci után már majdnem feladtam, mikor eszembe ötlött, hogy reggel talán el tudom kapni az első pisit és akkor végre lesz sikerélményünk. Akkorát örömködtünk Bencével az első pisis produkción, hogy teljesen elcsodálkozott a kisasszony :D Persze, hogy kellett utána ismételgetni :D Miután 2 alkalommal sikerült időben elkapni a reggeli pisit, rájött, hogy mivégre a bilire ülés, onnantól kezdve simán ment minden :) A nagy dolog is hamar belekerült, nem volt küzdés vele, mint anno Bencénél, hogy a pisi már rég bilibe, sőt wc-be megy, a kaki miatt meg pelus kell. Kb. 2 hétig bilizett Katica, aztán mint a nagyok a wécére járt ki, majd újabb két hét múlva már a szűkítő sem kellett :)
Most még éjjel kell pelus, de ha nagyon akarnánk ettől is megszabadulhatnánk...

Bence fejlődik, kapjuk a visszajelzéseket, hogy látványos a fejlődési ugrás... Érthetőbben beszél, kezd egész jól ragozni. Ma már ovi után néha mesél is és az fedi a valóságot is és egészen érthető is, hogy mit mond. Nekünk... Másoknak még nem mindig :) Ma reggel pl. elmondta, hogy Á. azt mondta neki, hogy ha verekszik és rosszul viselkedik, akkor anya el fogja cserélni őt másik Bencére... Megnyugtattam, hogy Anya semmi pénzért nem tenne ilyet, sőt. Nagyon sírnánk Apával, és rettentően szomorúak lennénk, ha másik Bencénk lenne. Erre megnyugtatóan mondta egy ölelés közepette, hogy jó, akkor nem cseréli el magát másik Bencére :)

Szóval új ovi bejött, lakásvásárlás lassan végre letudva, kezdhetünk neki az iskola keresésnek...