2013. október 1., kedd

Váááá...

...és akkor ismét a bürokrácia útvesztőjében találtam magam :( Annyira de annyira elegem van :(
Történt ugyanis, hogy még ugye tavasszal kértem időpontot az Alapítványhoz, hogy derítsék ki autizmus áll-e a háttérben vagy sem. Kértek egy egy hetes megfigyelést. Letudtuk végre, van is diagnózisunk, hogy igen, sajnos autizmus spektrumzavar áll a háttérben. Nagy boldogan leadtam a zárójelentést, hogy akkor az ovi is tudjon róla, talán így konkrétabban tudnak végre hozzáállni Bencéhez és nem csak azt hallom, hogy ezt nem csinálja meg, arra nem lehet rávenni, ilyen vagy olyan dolgai vannak... Szóval leadtam a papírt és vártam. Örömmel konstatáltam, hogy van egy kolléga aki hetente 2x csak vele foglalkozik, hogy a fejlesztő pedagógus továbbra is rendszeresen elviszi és Bence egyre ügyesebb, stb. Majd szerdán a szülőin szinte orrba vágott a hír, hogy nem tud foglalkozni Bencével az utazó gyógypedagógus, mert hiányzik a zárójelentésről a BNO kód. Csodálkoztam rajta, de hát ők tudják, gondoltam majd megkérem a dokitól. Írtam is neki izibe, majd jött is a válasz, hogy hétfőn beszélünk róla. Hétfőn  délelőtt gondoltam csak megnézem azt a zárójelentést, mert nem igaz hogy írnak rá egy diagnózist és nincs mellette BNO kód... Kiderült, hogy van, úgy hogy gyorsan be is szaladtam az oviba, elmondtam. Délután hív a párom, hogy beszélt a dokival, mert engem nem ért el, őt hívta. Elmondtam neki, hogy igen, tudom, rajta van, storno minden... Akkor mondja nekem a párom, hogy nem-nem valóban nincs rajta az a BNO kód, ami kell, mert az egy szakértői bizottság fogja kiadni egy vizsgálat után... Na ekkor jött el a pont, hogy én már a falra mászom... Egyszerűen nem hiszem el, hogy a gyereket 23 helyre kell elvinnem ahhoz, hogy segítsenek neki és ne csak vizsgálgassák. Türelmes vagyok és ha a gyerekemről van szó, nem sajnálom az időt az ügyintézésre, de most már úgy érzem, hogy ez felesleges ide-oda rángatás. Ha egyszer egy egész szakértő gárda egy teljes hétig megfigyeli a gyereket, akkor mi a jó fenéért kell még egy bizottság elé odaállni, újra elmondani mindent, újra benyújtani a papírokat, újra ismeretlen emberek elé citálni a gyereket??? Miért nem lehet azt mondani, hogy jah itt egy részletes NevTanos szakvélemény egy részletes, minden kis rigolyára kiterjedő zárójelentés, egy komplett pedagógiai véleménnyel megspékelve, hát akkor csináljuk meg ez alapján a javaslatot, ne adj Isten kiadhassa a diagnózist kiállító orvos a szakvéleményét, hogy ilyen és ilyen fejlesztésre van szüksége ennek a gyereknek.
Lassan két éve küzdünk, hogy a fejlesztésnek legyen eredménye, fél éve vívom a szélmalom harcot a bürokráciával és ki tudja még meddig nem lesz fejlesztés... 7 évesen Bencének iskolába kell majd mennie, hogy fogunk eredményt elérni addig, ha folyamatosan csak a papírokért harcolok?
Elfáradtam, elegem van :( Ennek ellenére írom a kérelmet a bizottságnak, látom a papírt, hogy el kell mennem ezzel is az oviba, erre is le kell írnom mindent, amit eddig már legalább 5x megtettem. Új munkahelyen fogok kezdeni, korán reggel megyek, késő délután jövök, hogyan fogjuk megoldani hogy a gyerek eljusson erre a tök felesleges nemtudomhanyadik vizsgálatra?

2013. szeptember 29., vasárnap

Vizsgálatok és a többi...

Bencéről megállapították, hogy autista... Elsőre kétségbe estem, hogy jaj most mi lesz, mostanra kezdem azt érezni, hogy jobb így, legalább másképp tudunk hozzáállni. Nagyobb türelemmel, megértéssel... Eddig sem voltam egy idegbeteg, de most valahogy kicsit jobban bele tudom érezni magam a helyzetébe, és ez azért sokat segít azon, hogy ne kapjam fel a vizet dolgokon. Nagyon sok mindenre rácsodálkozunk, hogy jé akkor ez is emiatt van, meg az is, mintha megvilágosodtunk volna...
Iszonyú nehéz lesz az elkövetkező 2 év sok szempontból is, de talán csak rá kell állnunk...
Ha kicsit belelendülünk, kialakul a mikor, mire, kivel és hova, akkor majd nyugodtabb leszek, most még rengeteg félsz van bennem, hogy mi módon fogunk mindent megoldani, hiszen új munkahelyen fogok dolgozni, eleinte nem igazán tudnék késni, korábban eljönni, hogy megoldjunk mindent... Szóval szeretnék most úgy 1 hónappal idősebb lenni...