2011. április 22., péntek

Rózsaszín...

Kezdek kicsit kiakadni magamra. Próbálok még mindig cipőt, nadrágot, táskát venni. Nézegetem is bőszen a vaterát-teszveszt. Táskából fehéret vagy feketét szeretnék, de a fene vigye, akárhányszor feleszmélek, mindig egy rózsaszínt bámulok! ÉN!! Aki ismer, tudja miért vagyok kiakadva :D Sőt! A héten vettem egy babarózsaszín pólót és szemeztem a boltban egy rózsaszín-fehér cipővel!
Már nem merek gyerekruhák közelébe menni :D

2011. április 20., szerda

Kritika...

Az előbb gonosz voltam és nagyon jót röhögtem persze csak magamban, mert azért nem erősítjük a gyerekben ezt a fajta viselkedésformát...

Adott egy Bence, aki az ebédlőben az asztalra kihordta az össze autóját és itt tologatta őket a számítógépem mellett... Papa egyszer csak beáll az ajtóba és onnan figyeli Bence játékát, aki egészen addig békésen folytatta eme tevékenységét, míg Papa meg nem szólalt. Azt tudni kell, hogy Bencét mindig megpróbálja becsalogatni a szobájába, de hiába bármilyen mese, gyerek zene, a gyerek valahogy csak nem akar bemenni... Ezúttal is ezzel próbálkozott Papa, de rosszul sült el. Amint Bence meghallotta hogy hívja őt az ajtóból, felpattant és már szaladt is kivenni az ajtótámaszt és igyekezett a lehető legnagyobb lendülettel Papára csukni az ajtót :D Én csak háttal ültem, nem mertem megfordulni, mert egyből leesett mi történik és igyekeztem rázkódó vállakkal visszatartani a röhögést. Olyan szinten, hogy még nem is tudtam rászólni, hogy ilyet nem szabad, mert attól féltem, hogy felröhögök a mondat közepén :D

Hozzá kell tennem, hogy mi soha nem neveltük Bencét ilyesmire. A legnagyobb tisztelettel kell lennie Papára is, akárcsak a többi felnőttel. Egyszerűen csak érzi, hogy mennyire erőltetett, amikor a Papa próbálja felvenni vele a kontaktust...  Kinyílik a bicska a zsebemben, amikor azzal próbálja Bencét magához csalogatni, hogy valami nasit felkínál neki... Szerintem ennél gusztustalanabb módon nem is tehetné ezt.

2011. április 18., hétfő

Napsütéses hétvége...

Igazán szép idő volt hétvégén, amit mindannyian nagyon élveztünk! Bencének sem kellett könyörögni, hogy jöjjön ki a szabadba, de nekünk sem akaródzott bemenni a friss levegőről. Apa elvégezte az autó tavaszi karbantartását (olajcserék, szűrőcserék), megállapította, hogy sajna most már lesz mit csinálni, csak legyen rá keret.
Igyekeztem hétvégén Benét biliztetni, amikor csak lehet, még a haza útra sem adtam rá pelust. A kis piszok bebizonyította, hogy ő biza sokáig bírja pisi nélkül, kivárja a számára ideális helyzetet, vagyis amikor hazaérünk. Ennek megfelelően inni sem igazán volt hajlandó, ha nem volt rajta pelus, márpedig azt csak alvásra kapta meg. Bevetettük az Apával bokorba történő pisilést, ami olyannyira tetszett neki, hogy még meg is tapsolta Apa "produkcióját", csak utánozni nem volt hajlandó.
Szóval hiába vittük magunkkal a bilijét (van még 1, de abba nem hajlandó pisilni otthon sem), hiába vonultunk félre a fürdőbe, hiába vittem ki az udvarra, hogy ne kelljen a játékot sem sokáig nélkülöznie egy pisi miatt, nem volt hajlandó belepisilni. Amikor viszont hazaértünk, azonnal ráültettem és láss csodát, már csurgott is a pisi. A bölcsiben pedig büszkén mesélte Éva néni pénteken, hogy Bence ráült még a wc-re is. Nálunk meg még akkor is hiszti van, ha le merem venni róla a pelust... Ki érti ezt?
Más... Holnapra várunk egy új kolléga-jelöltet, aki engem fog helyettesíteni, míg otthon leszek kistesóval (de jó lenne már név szerint említeni!). Sajna első látásra nem volt túl szimpi a csávó és ez nem túl jó hír... Reméljük tudja kompenzálni majd a hozzáértésével, mert nincs túl sok jelentkező :( Mintha nem is lenne válság, én nem értem, mégsem olyan nagy a munkanélküliség? Jójó nem egy zsíros állásról van szó, de bakker biztos megélhetés 1-2 évre, sőt ha elégedett a főnök, akkor tovább is.
A héten szupi idő lesz az időjósok szerint. El is kezdtem tavaszi cipő után koslatni egyenlőre csak neten... Mindig elfelejtem, hogy milyen nehéz minden szempontból megfelelő cipőt/szandált találnom. Ebből kifolyólag tavaly is elmismásoltam a dolgot. mostanában ez gyakran előfordul, ezért igencsak sok mindenre lenne szükségem, csak ne lenne mindnek a beszerzése olyan körülményes...  Persze Bencének is kell cipő, na az ő esete sem könnyebb, mint az enyém :( Ja és ma reggel kiszanáltam azokat a nadrágjaimat, amik már nem jönnek fel rám, eredmény: 4 db maradt :( Ebből a 4-ből 2db még nagy, tehát a választék leszűkült 2db-ra :( A többi nem túl szalonképes nacit nem számoltam, mert azokban nem mennék utcára. Ebből következik, hogy el kellene mennem vásárolni, de persze az igényeim itt sem túl alacsonyak...
Továbbá jön a húsvét, szeretnék Bencének (no meg Dominak, bár sztem ő még nem igazán fogja értékelni) kis tojás keresős játékot csinálni Papáéknál a kertben. Nagyából már minden meg van hozzá, de a maradék apró-cseprő dolgokat még be kell szereznem. Hétvégén meglett végre a fonott kosárka is, amibe bele tudom majd tenni a kiscsibéket és a nagyobbacska tojáskákat, de még Dominak kellene vmit kitalálnom, ami számára is izgalmassá tenné a játékot...
Ja és végre vettem bátorságot és levágtam Bence haját. Jó idő van, géppel letoltuk neki, így is volt bőven hiszti :( Fotót majd hozok róla ;)