2010. október 27., szerda

Nevelés vagy terror?

Én komolyan nem értem. Miért kell beleszólni abba, hogy más hogyan neveli a gyerekét? Nem verem a fiam, annyit foglalkozunk vele, amennyit csak tudunk.
Ha jól viselkedik, akkor megdícsérjük, ha pedig valami rosszat csinál, akkor elbeszélgetünk vele, néha ennek nincs foganatja, akkor büntetés van (székbe ültetem 2 percre vagy amíg a hisztit abbahagyja). Hogy lehet az, hogy egy olyan ember akarja nekem megmondani, hogy hogyan neveljem (szó szerint: ne büntessem!) a gyereket, aki a sajátjaival életében nem foglalkozott. Dolgozott (sokat, ezt nem vitatom), hazament, felrakta az asztalra a lábát (ez elképzelt momentum a részemről), megivott pár sört tévézés közben (tény), hazahordta a pénzt (tény) és ennyi (tény). Részéről a család volt az, ahova a pénzt adta. Most pedig ő akarja nekem megmondani, hogy én milyen rosszul nevelem a fiam? Egy "kicsit" bosszant, nem csak azért, mert mindig úgy tűnik, hogy neki semmi sem jó, hanem azért is mert szerintem neki van a legkevesebb joga ebbe beleszólni!
A gyerek meg mit lát? Anya büntet, de Papa ellenzi mindig, Papa jó, Papánál mindent szabad. Ha még nem egy lakásban lennénk, akkor azt mondanám, hogy azt csinál nála akkor a gyerek, amit csak akar... De itt így ezt nem tehetem meg :( Közben meg én törjem a fejem, hogy a gyereknek miként magyarázzam el, hogy pl. az útról nem szabad leszaladni, mert veszélyes? Elmondom neki 20x és 21edjére is megteszi... Mosolyogjak a dolgon, hogy hát gyerek? Ez lenne az a nagy nevelés?

2010. október 25., hétfő

Orrbavágós hétvége...

Ismét hihetetlen zsúfolt hétvégénk volt. Ez nem is baj, mert Bencének kell a sok élmény, mi meg pár év múlva kipihenhetjük úgyis magunkat :)
Szombaton ismét Hidegkút-projekt volt. Voltunk Papáéknál, metszettünk rózsát, rendezgettünk frissen ültetett facsemetét, szedtünk virágot görinek, Bence még motorozott is, illetve vonatozott 3db gyümölcstároló műanyagkosárból rögtönzött vonattal. Papa javított bejárati ajtót, kitört egy ablakot közben, amivel sikeresen elvágta a kezét (mázli, hogy már nem szed olyan sok véralvadásgátlót!, és persze kár volt járatnom a számat, hogy vigyázzon, nehogy elvágja magát ;) ), így én szedtem ki a maradék üvegszilánkot, majd összetakarítottam, miközben Bence aludt... Hazafelé természetesen bealudt a Nagyfiú az autóban, ráadásul sokat alhatott, mert kimentünk a telekre is (néhány szerszámért, amit a 'Mókusok' még meghagytak) aminek nem nagyon örültünk, mert aztán meg 10-kor úgy kellett ráparancsolni, hogy este van, aludni kéne neki is (bezzeg nekünk nem kellett kétszer elmondani :D).
Vasárnap Perbálra mentünk ismét, ahol voltunk múlt hétvégén is. Gyerekek megint nagyon jól elvoltak, sőt Bence nem akart elindulni haza este. Mivel odafelé az úton bealudt, a délutáni szunya későbbre tolódott, ámde annyira fel volt spanolva, hogy 3 körül már szájat összeszorítva próbáltam rávenni az alvásra Őkelmét. Otthon egyedül alszik el, de ott nem akartam, hogy a szobában elkezdjen pakolni, ezért odafeküdtem mellé. Na ezt a cselekedetemet bántam meg az első 5 perc után, amikor annyira bohóckodott nekem, hogy egy váratlan pillanatban úgy orrba rúgott, hogy azt hittem ott fogok kivérezni... Bedühödtem és közöltem Vele, hogy akkor egyedül elalvás van. Érdekes, 15 perc és aludt is... Az én orrom meg kapott még egyet a hazafelé történő induláskor (Bence tiltakozott az öltözés ellen, akkor csuklóval nyomott orrba :( ), ami már nem volt olyan erős, de az addigra egyébként is iszonyatosan érzékennyé vált orrom nem vette jó néven, szóval jobban megéreztem, mint általában. Haza felé ismét én vezettem, akár csak múlt héten, illetve szombaton. Na ennek nem örültem, mert utálok sötétedés után vezetni, a szembejövők lámpája elvakít, Murphy-törvényének megfelelően ezek az autók mindig kanyarban jöttek... Tegnap már Apa Mitfahrerként funkcionált, amit legközelebb is bevetünk, mert így könnyebb volt nekem :) Cilinderes a szemüvegem, emiatt az oldalról érkező fény elvakít (pl az az autó, ami már majdnem mellém ért, vagy a kanyarból érkező autó fényszórója). Ezen lehet segíteni, meg kellene emelni valamelyik paramétert, de mivel a számítógép előtt többet ülök, így ezt nem javasolta a doki, ezért nem a vezetéshez lett beállítva a szemüveglencsém...
Élménydús hétvége után ismét itt vannak az unalmas hétköznapok... Na de nem sokára itt a következő hétvége, ami ráadásul 3 napos lesz :D Már csak ötöt kell aludni :)
+ 1 bónus fotó Bencéről, mert úgyis régen tettem már ide róla képet ;)