2010. január 8., péntek

11 óra, 4050gramm és 56cm :D

Isten hozott e nagyvilágban Drága Dominik!
Sok-sok tejecskét és hosszú, boldog életet kívánunk!
Gabinak pedig hatalmas gratula, nagyon ügyes voltál!
(Csak jók voltak azok a homeós bogyeszek :D)

Domi útnak indult...

Domi elindult :) Ma hajnali 3:15-kor kaptam sms-t Hugitól, hogy magzatvíz elfolyt, jó lenne, ha elindulnék feléjük :)
9-kor pedig arról értesített, hogy már fél úton vannak kb. Örülök, hogy ennyire jól viseli, hogy közben még telefonálni, sms-t írni is van ereje, ideje :D
Én pedig amikor 4 körül hazaértem, már nem nagyon tudtam visszaaludni csak paníroztam magam az ágyban, de sztem Apa is így járt. Így most mosottsz.r vagyok :D Nem baj, örülök a fejleményeknek, mert már így is 2 nappal többet időzött bent a pocakban Domi, mint a kiírt időpont ;) Nagyon várjuk a fejleményeket, lehet még délelőtt meglesz a nem is olyan kicsi Domi?

2010. január 7., csütörtök

Elkeserítettek...

Voltam bankban, kérdeztem ezt azt Fundamentáról, lakáshitelről, önerőről, egyszóval a lehetőségeinkről. Sírhatnékom van :( Nem mondhatnám, hogy annyira keveset keresnénk, de nincs annyi megtakarított pénzünk, hogy 40% (!)-ot kifizessünk a lakás vételárából. És nem is lesz egy jó darabig még akkor sem, ha mondjuk nem kellene ételt, ruhát, rezsit fizetni... Ha ilyen tempóban spórolunk, mint eddig, akkor talán 5-6 év múlva költözhetünk, de még akkor is kellene némi jóindulat. Kössünk Fundamentát? Ki tudja garantálni nekem, hogy 2 év múlva is tudom majd fizetni? Ráadásul így, hogy van hónap, amikor több hét csúszással kapjuk meg a fizetést? Emészteni kell az egészet és bátornak kell lennünk, különben sosem fogunk saját otthonba költözni :(

Kereső kifejezések...

Néha nézegetem, hogy milyen kifejezésekkel jutnak el hozzám olvasóim. A legtöbbször egyszerűen csak  a "bettica blog" kifejezés szerepel. Aztán voltak számomra meglepő kifejezések is. Lássuk őket szépen sorban:
- kiütések jöttek a kutyám fülére: Kutyunk az nincs, kiütések voltak, szerencsére múltidő.
- kínzások: itatás: Khmmm, azért igen rosszul esik ezt olvasni, mégha teljesen igaz is a történet. Remélem a Kedves olvasó is "csak" azért gondolt kínzásra, amiért én.
- beőntési videok, beöntés videó: No, ez egy kicsit meglepett :D
- hogy nézek ki fogszabályzóval: Ez nagyon meglepett :D
- tejfog kiesés 6-os: Még szerencse, hogy feltettem a tejfogakról egy leírást, így a kedves olvasó immár tudja, hogy nincs 6-os tejfog. Már megérte betenni a leírást!
- most szépen letesszük aztán majd újra hívom: Ezen csak röhögni tudtam! :D De hogy erre hogy került az én blogom képbe????

Ismét van hó :)

Mivel tegnap megint esett jelentősebb mennyiségű hó, így Apát elzavartam vmi szánkó féléért. Nem ilyet akartunk, de már kezdett elegem lenni abból, hogy november eleje óta nem sikerült elfogadható áron szánkót venni a lurkónak. Szóval Apa el lett zavarva a Decathlonba egy műanyag bébiszánkóért, amit én délután haza is vittem, hogy már azzal mehessek Bencéért. Így is lett, mentünk is szánkózni Andiékkal. Bence nagyon élvezte a havat, párszor csúszott is a dombról, de leginkább a többi gyereket szerette nézni, vagy a havat a járdára dobálni. Kittivel nem igen játszottak, inkább egymás mellett ment a hó megismerése, de azért aranyosak voltak, amikor nagy néha egymáshoz közelebb kerültek :D Jó volt őket nézni, ahogy mennek felfedező útra :) Mindössze másfél órát lehettünk lent, de mire elindultunk haza, már annyira fáradt volt Bence, hogy állandóan hátra kellett néznem, hogy nem alszik-e véletlenül :D Próbált cselezni, de Anya sem ma jött le a falvédőről ;) Először hátrahajtott fejjel próbált meg aludni, de aztán rájött, hogy így elég szembetűnő a csukott szeme és emiatt mindig megzargatom, a következő kísérlete az előre bólintott fej volt. Majdnem bejött neki, de azért a napellenzője alá bekukkantva mindig lebukott :D A bölcsiben sem aludt sokat, gondozónő szerint jó, ha 1 órát szunyált a Nagyfiú, így mikor hazaértünk iszonyatos hisztiben volt részem. Végül sikerült lekenyereznem, szó szerint :) Kapott vajaskenyeret, szépen be is puszilta, ivott rá kevéske gyümölcslevet, majd leküldött utána még 1 joghurtot. Aztán ismét jött a "nekem elmentek otthonról" üvöltés, így pancsiba kezdtünk, mondván akkor max hamarabb fektetjük. Este n9-kor került ágyba, szerencsére nyikk nélkül elaludt, de reggel ismét megörvendeztetett minket egy h7-es ébredéssel.
Vannak új, frissen felfedezett játékok is:
1. Ágy alatt átmászik. Ezzel csak annyi a baj, hogy az ágy 160cm széles és alatta van kb 35-40cm hely (nem kifejezetten) erre a célra. Az első pár alkalommal egy hangja nem volt, amikor beütötte a fejét az ágy aljába, de tegnap reggel is átmászott és akkor már hangot is adott a nem tetszésének ezügyben ;) Viszont szépen átmászik, ha nem siettetik, nem lát olyan játékot az ágy alatt, ami miatt fordulni kell, akkor 1-2 koppanással át is jut a túloldalra :) Mondanom sem kell, hogy annyira nem örültem eme mutatványnak, de aztán Apa rávilágított, hogy legalább fel lesz az ágya alatt is takarítva... Jój, ezzel sem győzött meg 100%-osan, de érvnek azért nem volt rossz :)
2. Evéskor igazán jó indulatú a Fiam. Nem irigy, megkínál, majd a választ meg sem várva már veszi inkább vissza az ételt, hogy ő megehesse :D Ennek ellenkezője is gyakran előfordul: mondhatjuk neki, hogy köszönöm, nem kérem, már tolja is be az ember szájába, kell-nem kell, megkapod alapon :) "Lopja" a kenyerünkről a sajtot, a felvágottat, paprikát, paradicsomot, mindegy, hogy van-e az ő tányérján is ezekből ;) Jó esetben meg is eszi, sajnos azért ez elég ritka...
3. Tárgyakat lehet a kapucniba pakolni :) Igen, igen, a h.lye Anyja és Apja mutatta meg neki :D Hétvégén lebontottuk a fát és a szaloncukrot mindig a földre dobtuk, hogy Bence felszedhesse és a dobozba dobhassa. Mi már végeztünk, Apa levitte a kopasz fát, addig Bence szedegette a szaloncukrot a földről... a kapucnijába :D 3-at sikeresen bele is rakott, majd a lakásban járkált büszkén :D
4. Puszilkodik is már, legnagyobb bánatomra csak Apa kap, Anya nem. Na jó, még a Macinak is ad belőle, de Anyának szigorúan nem :(
5. Könyveket hozza oda nekem számolatlanul, kinyitja, mutogat és ha nem figyelek oda, nem mondom a képen látható dolog nevét, akkor már megy is balhé. Olyan sincs ám, hogy kicsit elsandítok másfelé, miközben mondom a szót. Nem, teljes odafigyeléssel kell mondanom, nincs trükközés. Nem lehet közben blogot, fórumot, MSN-t, Skype-ot olvasni! Figyel, mint egy őrkutyus, szerencsére még nem harap :D Pár napja teszteltem, hogy kb mennyi idő kell neki ahhoz, hogy egy tárgy nevét megjegyezze a könyvből és ha kérdem, hogy hol van, akkor rámutasson. Nos az eredmény 5 perc alatt 3 tárgy :) Még azt is le szeretném majd tesztelni, hogy emlékszik-e is ezekre a megnevezésekre pl 1 óra vagy 2 nap múlva. Ma mindenképpen visszatérünk erre.
Egy egy új tudomány néha annyira fel sem tűnik, hogy igazán csak akkor gondolkodom el rajta, hogy jé már ezt is tudja magától, amikor többedszerre is megcsinálja a Nagyfiú vagy esetleg Apa felhívja rá a figyelmem. Az elmúlt egy hónapban rengeteget foglalkoztunk vele és ez látszik is rajta. Gyakran dobok egy hátast, hogy te jó ég, ezt csak most mutattam meg neki és már tudja is. Pár napja beszélgettünk erről Mónival is és rengeteg olyan dolog jutott eszembe éppen akkor, hogy ezt is tudja már Bence, meg azt is és még el is gondolkodtam rajta, hogy nem kellene-e ezeket valahova feljegyeznem, legalább annyira, hogy utána ide beírhassam.

2010. január 5., kedd

Okos, jól nevelt Bence...

Mai sztori az én jól nevelt fiamról:

Após elment WC-re
Bence áll mellettem, néztünk az egyik könyvét.
Papa kijön a wc-ről és elindul a konyha felé...
Bence meg mutogat a fürdő felé közben és néz rám meglepett arccal :D


Csak annyit mondtam neki, hogy most nem oda megy a Papa :)

(Azok kedvéért, akik nem ilyen panelban laknak: bejárati ajtótól balra ebédlő, mellette a wc, majd a fürdő... Azokkal szemben 2 kisszoba és a bejárati ajtóval szemben - tehát a 2 kisszoba mellett - egy konyha. Mi az ebédlőben ültünk....)

Haladunk...

Én nem tudom, hogy mostanában mi van, de Bence egyszerűen otthon nem volt hajlandó enni. Alig vártam, hogy bölcsibe menjen, mert ott legalább eszik (a gondozónők szerint). Reggelizni otthon már jó rég óta nem akar, kínáljuk jobbról, kínáljuk balról, kap péksütit, kenyeret, babapiskótát, tejpépet és sorolhatnám. Na jó a babapiskóta bejött neki, abból megevett vagy 2db-ot, továbbá csúszott neki a mézessüti is, de hát csak nem élhet a gyerek édességeken korán reggel. Idegesít, hogy tőlünk semmi sem kellett, bezzeg Apóshoz szaladt kunyizni a reggelijéből (akkor is, ha ő ugyanazt kapta, mint amit ő tőlünk). Ott tartok, hogy előre félek a hétvégéktől emiatt. Végülis éhezni nem fog, de azért aggaszt a dolog, nem akarom, hogy olyan legyen, mint én, hogy délben eszik először. Aztán a déli etetések is katasztrófák voltak, míg otthon voltunk. Nem kellett neki kaja, jó ha a negyedét megette annak, mint amit egyébként szokott vagy kellene. Az hogy a földre dobálja az ételt és igyekszik ott szétkenni szétmorzsálni, már egyenesen a plafonra kerget minket, szülőket. Felváltva Apával próbáljuk higgadtan rávenni a gyereket a kultúrált evésre, persze sikert még nem értünk el. Ne értsetek félre, nem azt akarom, hogy késsel-villával profin egyen a tányérja felett, de azért sztem az már elvárható tőle, hogy az asztalnál ülve a falatokat a szájába tegye. Még a kanalazást sem követelem meg tőle annyira, mint a bölcsiben a gondozónők szeretnék. Van, hogy csak annyi kell neki, hogy próbálkozhasson egyedül enni. De ez sajnos ritka, így az ebéd is rendszeresen hamar véget ért. A uzsonnára kínált ebéd maradék nem kellett, de a szokásos joghurtnak nem mondott nemet. Elkönyveltem, hogy legalább azt megeszi, hiszen egyébként tehetetlen vagyok. Kenyérrel ilyenkor már nem is kínálom. Gyümölcs nem kell neki, max szétdobálja... Semmilyen gyümölcs. Se banán, se alma (Apóstól ezt elfogadja...), se mandarin, se narancs. Ma veszek körtét, kiwit, egyéb ötletem nincs :( Vacsi ismét szenvedés: leülünk az asztalhoz, Bence is kap kenyeret-zsemlét, natúran, vajasan, felvágottal, sajttal, lekvárral, mézzel és ezek különböző kombinációiban, persze nem kell, örülhetek ha a sajtot vagy felvágottat hajlandó ilyenkor megenni.
És amiért azt írtam, hogy haladunk: Tegnap bölcsiben volt a Nagyfiú, evett is állítólag rendesen (már ami a mennyiséget illeti), otthon szigorúan nem adtam neki se kekszet, se szörpöt, csak kevés gyümölcslevet és sok vizet. Eredmény: a 3 - fél 4 körül bölcsiben elfogyasztott uzsi után otthon este is evett. Heuréka! :D Gőzöm sincs, hogy mit fogok tenni Apóssal, hogy pl kekszet ne adon Bencének. Hányszor, de hányszor szóltam neki... Már úgy magyarázza Bencének, hogy nem kaphat, hogy az Anyja nem engedi, balhézni fog, ha ad neki! Szép, mi? Hagy tanulja meg az a gyerek, hogy az Anya rossz, de a Papa az jó, hiszen ő annyira, de annyira adna neki vacsi előtt kekszet, de a galád Anya nem engedi. Per pillanat tojok erre, csak remélni tudom, hogy mire megérti majd ezeket a szavakat a fiam, addigra már nem leszünk egy lakásban Apóssal és nem fogja minden nap ezt hallani, rögzítve a kis fejecskéjében, hogy Anya milyen szigorú... Nem akarok én jó fej lenni a fiam szemében, csak azt szeretném, ha később megértené majd, hogy nem az a jó, hogy vacsi helyett teletömjük magunkat édességgel, hanem az a természetes, ha rendesen vacsorázunk és utána kap vmi finomat. Szeretném ha majd megértené, hogy Anya nem azért "balhézik" dolgok miatt, mert olyanja van, hanem azért mert annak oka van, amit el is mond, megmagyaráz.
És még egy pár gondolat, de most már könyvekről... Említettem, hogy Bencének mennyire bejöttek a most kapott könyvek. Elhatároztam, hogy a Lépésről-lépésre sorozatból beszerzek neki még párat a perselye számlájára (Van egy perselye Bencének, rendszeresen kiürítem a tárcámban lévő aprókat és beleteszem. Időnként pedig összeszámolom és veszek belőle neki játékot.). Irány az internet, hol lehet kapni? A könyv hátulján látható, hogy milyen kötetei vannak még ennek a sorozatnak, ki is néztem belőle jó párat, ezekre kerestem rá és dobtam egy hátast az eredményt látva: a kb 12 kötetből, jó ha 2 beszerezhető! Továbbléptem a kiadó honlapjára, hátha ott nagyobb szerencsém lesz, de sajna ott sem jártam sikerrel, így tegnap ezzel fel is adtam a keresést. Ma még szántam egy kis időt a dologra, hogy elmondhassam, azért megdolgoztam vele. És lőn szerencsém, ugyanis 3 könyvet sikerült megrendelnem, igaz ebből 1 nem az, amit eredetileg szerettem volna, de menetközben megtetszett. Apa még nem tudja, hogy el is kell majd mennie értük ;)

2010. január 4., hétfő

Új év fogadalmak nélkül...

Sosem voltam az újévi fogadalmak híve, így sosem fogadtam meg semmit. Max kívántam és az vagy bejött vagy nem. Nem kívántam semmi extrát vagy nagyot (nem mondom egy lottó ötös azért jól jönne), mégsem túl sok teljesült belőle, valószínűleg nem a megfelelő módon tettem meg kívánságomat. Ez évi kívánságo(ai)m legyen(ek) ez(ek):
- egészség az egész családnak: ebből sosem lehet eleget kérni ;)
- békesség: ugyan nem szoktunk vitatkozni, veszekedés sem volt túl sok még az elmúlt 8 évünkben, de sajna mind2en olyanok vagyunk, hogy csendben duzzogunk, aztán vagy robbanunk vagy nem...
- maradjon meg a munkánk: sosem árt, ha van hol dolgozni, mégha az robotnak is tűnik néha :)
- nem akarok sok pénzt, csak annyit, hogy fizessék meg a munkánkat: legalább annyira, hogy fusson arra hamarosan (idén), hogy elköltözhessünk egy saját kecóba és fent tudjuk azt tartani. Nem akarok luxusautót, de luxuslakást sem!
- ha végre saját otthonhoz jutunk, akkor szeretnék Bencének egy hugicát (öcsikét), sajnos erre egyenlőre nem látok sok esélyt, de legkésőbb idén szeretnék egy dobogó szívecskét hordani a szívem alatt (üsse kő, karácsonyi ajcsinak is megteszi :) )
- szeretnék idén eljutni végre nyaralni a családdal: ehhez félre kell tenni pénzt, igyekszem nem csak elkezdeni, hanem minden hónapban szorgalmasan gyűjtögetni erre a célra
Szerintem egyik kívánság sem olyan, ami kivitelezhetetlen lenne részünkről, talán az elsőhöz kell némi szerencse ;)

(Vagy nem tudok olvasni vagy valami ziccer történt, mindenesetre eme poszt lett a 100. a listában... Mit nézhettem be a múltkor????? Szóval éljen ez a 100.  bejegyzés, reméljük nem lesz több 100. :D)