2010. december 15., szerda

Becce...

Megyünk ma Bencével dokihoz. Tegnap kértem időpontot, hogy ránézzen a doki, persze csak a rend kedvéért, holnap már szerettem volna vinni bölcsibe (Apa szerint merész elképzelés, meglátjuk doki szerint is az-e). Tegnap nap közben nem aludt egy hunyásnyit sem, pedig vagy 3 órát eltöltött a szobájában. Elsőre szépen bealudt, alig köhögött, aztán 5 perc sem telt bele elkezdett köhögni. Vártam hátha visszaalszik, de mivel nem nagyon akart, ezért leszÍvtam az orrát, amitől jobb lett 15 percre. Már éppen bealudt, amikor kicaplatott Papa ápolónője. Onnantól kezdve már csak jött-ment Bence, volt inni kérés, volt "kaki bilibe", ami persze pelusba ment, de utána csak azértis bilizni akart, hogy addig se kelljen aludni. Aztán nagy nehezen visszafektettem, ismét jött a kijárkálás, visszahurcolás, majd orrszÍvás, végül nagy nehezen bealudt, amikor is Papa kicsörtetett a szobájából :( Bence ahogy kell felébredt és nem is volt hajlandó aludni többet. Este kidőlt, mint egy krumplis zsák ;) Orrát alig kell törölni (tegnap konkrétan 2x használtuk a zsepit), nap közben egyébként alig köhög, lefekvéskor jön neki az inger, orrszÍváskor is alig tudok vmit kiszÍvni neki. Nem tudom, mi ez, mert étvágya az hatalmas, torkára ránéztem, amennyit láttam nem volt piros neki vagy csak nagyon picit... Éjjel is csak akkor köhögött, mikor felébredt, de akkor sokáig... Lehet tényleg itthon kéne maradnunk ezen a héten. Ha ez a köhögés nem lenne, nem is gondolná az ember, hogy beteg.
(Én hol jobban, hol rosszabbul, kezd tele lenni a púpom az egésszel :( )

Upgr.: 13:14
Bence a héten marad itthon. Doki még meg kérdezte, hogy jövő héten vinném-e bölcsibe... Mintha lenne választásom :( (Ráadásul ő a bölcsink orvosa is, biztosan tudja, hogy jövő héten még van bölcsi).
Talán hétfőre én is összeszedem magam végre. Ja és a fülészetre jövő hétre akartak nekem időpontot adni... Szerintük menjek időpont nélkül és sirjam be magam. Háááát, magyar eü...

2010. december 13., hétfő

Szívinfarktus (közeli állapot)

Csöng a telefonom. Éva néni a bölcsiből... Én lesápadok, szívem kalapál ezerrel, hogy baj van, mehetek Bencéért, hiszen miért telefonálna egyébként. Remegő ujjakkal felveszem, majd megkérdezi, hogy hol van Bence overállja, mert nem találja. Miután leadtam Bencét ma reggel, hazafelé menet felhívtam őt, hogy ne keresse az overállt, ha kimennek esetleg, mert tegnap ki kellet mosnom, lévén délután Bence annyira összesározta, no és persze nem száradt meg reggelre. Ő mondta, hogy nem baj, úgysem mennek ki, mert fúj a szél. A csizmája is kicsit még nyirkos volt, de ahelyett vittem be egy cipőt, biztos ami tuti alapon. Szóval ezt megbeszéltük. Még jó, hogy mondtam neki, hogy dupla gatyóban és kabátban vittem be Bencét és egy cipőt is bevittem neki, ami száraz... Kicsit feledékeny ;)
Még mindig remegek...

Szilveszterezzünk...

Kaptunk egy meghívást szilveszter éjszakára. Én most szívesen mennék, Apa még nem tudja, viszont ugye a Bence vigyázást is meg kéne oldanunk... Nem mondhatnám, hogy sok lehetőségünk van :( Mondjuk én 2-3 órás kiruccanásra gondoltam, egyrészt azért, hogy ha reggel Bence felkel, akkor ne kelljen nekünk hullafáradtan játszani vele - bár ez minden napos, szóval ez egyébként is így lenne -, másrészt pedig nem nagyon volt hosszabb időre rajtunk kívül és a bölcsin kívül mással... Hugi az egyetlen megoldás, de ugye neki is ott van Domi, no és a pocaklakó is és akkor még arról nem is beszéltünk, hogy egyáltalán hazaérnek-e úgy, mert hát ők is mennek családozni vagy bevállalná-e (optimális esetben Bence nem ébred fel, mi odamennénk buli után és ott alhatnánk, így Bence velünk aludna el és velünk ébredne)... Jó kis dilemma :( Tavaly még meg voltam róla győződve, hogy idén már elmerek menni Bence mellől majd pár órára kicsit kirúgni a hámból, amíg alszik, de most valahogy vegyesek az érzéseim. Ha másképp csinálhatnám, akkor tuti azt tenném, amit Hugi. Többet lenne Bence a Papával, Mamával és a tesóimmal, jobban ellenne másokkal a családból. Majd kistesónál valószínűleg megpróbálom ;) Jó nézni, ahogy Domi mindenkivel elvan, ha nincs nyűgje...

Jaj nekünk...

Bence ismét náthás :( Pénteken Apa úgy hozta el a bölcsiből, hogy a gondozónéni mondta neki, Bence orra nagyon folyik. Mondjuk tudtuk, hogy ez annyira nem lehet vészes, mert pont az a gondozónéni volt bent, aki szereti túl dramatizálni a dolgot. Hétvégén nem volt nagyon durva az orrfolyása, tegnap asszem 2x kellett mindössze leszívni neki és akkor is csak egy kevéske jött viszont köhög is kicsit, főleg lefekvéskor. Éjjel nem köhögött, mitöbb végig aludta az éjszakát, reggel úgy kellett ébreszteni (miért nem hétvégén alszik tovább? :( ) Kapja a szokásos gyógyszereit, remélem megússzuk orvos nélkül. Már most szólok a főnökömnek, hogy lehet ismét otthon kell maradnom Bencével :( Tavaly is pont karácsony előtt kapott el vmit, nem is tudott bemenni az ünnepségre :( Remélem ez idén nem így lesz!
Sajnos én sem vagyok jobban :( Illetve de, a fülem már nem fáj (hála a lámpázásnak), köhögni is kevesebbet kell, node az arcom veszettül feszül, orrcseppet persze otthon felejtettem és a használata is elmaradt reggel. Lassan 4 hete vagyok beteg, szinte folyamatosan szedek vmilyen gyógyszert. Ma leállok mindről és Neo citran kúra kezdődik...
(Hát igen, Papa sem könnyíti meg a helyzetünket, ami az alvást illeti :( Rájött, hogy ha az oxigénpalackot kocogtatja - vajon mennyi kell hozzá, hogy berobbanjon? - éjjel, akkor arra felébredünk. Be is gyakorolta szombaton a módszert: 2x is kellett hozzá kelnie Apának. Persze Bence is kelt aznap éjjel, igaz szerencsére ő csak 1x. Csoda hát, ha egy kis alvásra vágyunk?)