2009. október 12., hétfő

Új szavak...

Úgy tűnik beválik az a módszer, hogy plüssökkel tanítsam meg Bencének az állatok hangjait. Egyre több plüssállatot tud odahozni nekem, aminek ismeri a hangját :)
Több alkalommal is észrevettem, hogy egy-egy szót elkezd utánunk mondani. Persze az értelmüket még nem igazán ismeri, de magát a szót szépen ismételgeti :)
Ma már bementem dolgozni. Apával reggel együtt vittük Bencét a  bölcsibe és amikor bevittük a Nagyfiút a csoportszobába, akkor egy nyikkanás nélkül bement. Lehet hogy utána volt sírás, mert mi gyorsan elszeletünk, így nem hallhattuk.
Apának nem sikerült elbúcsúznia tőle, mert a  gondozónők (jogosan) kérik, hogy gyors legyen a búcsú, így kevésbé viseli meg őket. Erre törekszem minden reggel, arra viszont figyelek, hogy elköszönjek tőle. Ma még kicsit korábban megyek érte, meg holnap is, de aztán teljes "munkaidőben" fog maradni. Még nekem is szoknom kell, hogy nap közben nincs velem, hogy dolgozom és nem otthon játszom vele...
Sajnos még mindig folyik az orra, pedig szegénykém már annyi gyógyszert kap, hogy egy felnőttnek is becsületére válna:
1. Broncho-vaxom  port, hogy a gyakoribb felsőlégúti betegségeket megelőzzük,
2. C vitamint immunerősítő gyanánt,
3. Normaflore-t mert kipirosodott a popsija péntekre a bölcsiben,
4. orrcseppet az orrfolyás miatt
5. és most tegnap óta kjapja a Nurofent is napi 2x, hogy ha esetleg lenne vmi gyulladás a szervezetében, ami miatt nehezen gyógyul ki az orrfolyásból, akkor az segítsen neki... Nem egyszerű reggel elindulni vele, ezeket mind be kell neki adni. Sőt szombaton kapott homeósbogyót is este, mert úgy vettem észre, mintha a torka is fájna...
Utálom gyógyszerrel tömni őt, de ezeket most muszáj :(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése