2011. július 15., péntek

Ne legyen előitélete senkinek!

Eddig ehhez tartottam magam. Igyekeztem nem a bőrszín alapján ítélni, de még a családi felmenőket is figyelmen kívül hagytam, mondván mindenki külön egyéniség, sok múlik a nevelésen.
Azt kell hogy mondjam egyre inkább az az érzésem, hogy egyes kisebbségi emberek igyekszenek mindent megtenni azért, hogy az előítéleteknek igenis legyen alapja.
Tegnap olyan gusztustalan dolgot tettek némely kisebbség példányai (konkrétan 3), hogy felfordult tőle a gyomrom. Nyilván a saját érdekeiket nézik és legkevésbé sem számít, hogy ehhez hazudni is kell. Az a szörnyű, hogy nem képesek vállalni a saját hülyeségüket, hogy nem képesek felvállalni, hogy jaj bocs, ezt most én toltam el. Nézzük miről is van szó:
Tegnap Apa ki akart hajtani az autójával az M3-as bevezető szakaszára. Ahogy kell be is állt az útra, de egy személyautó beállt mellé, amit persze ő nem vett észre (nem is számított rá, hiszen ott elvileg egy autó hajt ki az M3-ra), így elinduláskor ledarálták egymás oldalát. A másik autó sofőrje nem ismerte el a hibáját, szerinte két sáv van ott, így Apa rendőrt hívott. Amíg várták a rendőr kiérkezését, addig a másik autó sofőrje megmondta Apának, hogy neki van két tanúja, hogy ő volt ott előbb és Apa állt be mellé... Na fakk... Lehet találgatni milyen kisebbséghez tartozik a 3 srác! Rendőr kiérkezett, lemérték az utat, 8m, így akár két sávos is lehet! Szerintük Apa a hibás, mert jobbra tarts van :( Apa meg hiába is próbálná védeni magát, hogy ő volt ott előbb és beálltak mellé, ha 3an ennek az ellenkezőjét fogják állítani. Ha nem ismeri el, hogy így volt, akkor mehet a bíróságra, fizethet egy vagyont és őt fogják meghurcolni. Mellé még fizetheti a büntetést, hiszen rendőrt hívott, lesz ennek következménye + fizetheti a Casco önrészt is...
Aláírom, ha valóban apa hibás, akkor vállalja a felelősséget, nem szokásunk kibújni alóla, de gusztustalannak tartom, hogy emberek képesek hazudni, csak hogy ne neki kelljen szembenéznie az igazságszolgáltatással... És akkor most merje mondani nekem vki, hogy ne legyek előítélettel teli!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése