2010. április 21., szerda

Bencéről...

Gondoltam, irok Bencéről is kicsit ;)
Nagyon nagy csóka, de ezt már talán mondtam. Az hogy a beszéde belendült, az egy dolog, de nem csak ebben merül ki a fejlődése.
Nagyon szépen tud már páros lábbal ugrani. Tegnap délután itt bolondozott nekem, ugrált fel s alá :) A lépcsőn is nagyon ügyes, egyre többször próbálja meg a lépcsőzést váltott lábbal, kapaszkodás nélkül, és egyre többször sikerül is neki. A minap majdnem sikerült kapaszkodás nélkül feljutnia a 10 lépcsőfokon...
Segit levenni a cipőt, szandált, kabátot, sapkát. Szépen el is teszi őket a helyére, ha megkérjük. Szól, ha melege van és le akarja venni a pulcsit, vagy fázik akkor kéri a kabátot és a sapkát (szabadban). Apa nadrágja továbbra is nagy favorit, amikor hazaér Apa, mindig szalad vele hozzá :) Egyszer hiba került a rendszerbe, mert 2 nadrág is volt a helyén, igy Bence elment az egyikkel Apához, majd visszament és vitte oda neki a másikat is. Aztán meg balhézott, hogy Apa miért nem veszi fel mindkettőt. Ha Apa kéretlen-kelletlen levette az egyiket, hogy felvegye a másikat, akkor ismét balhé volt, hogy miért vette le az egyiket :) Asszem akkor nyugodott meg, amikor Apa a szennyesbe tette az egyik nadrágot és már nem volt mit felvennie még ;)
A formabedobóval már egyedül boldogul, mondja közben magának, hogy "ide jó? nem, ide". Apával játszottak igy, hogy néha ha rossz helyre próbálta bedobni a kockát, akkor mondta neki Apa is igy szépen sorban, hogy nem, az most nem lesz jó, nézzünk másikat.
Nagyon szépen tudja már fújni az orrát. Persze nem tökéletes, meg kell hozzá, hogy akarja ugye, de nagyban megkönnyiti igy az orrtörlést :)
Az hogy Thomas rajongó, abból is látszik, hogy már egyre többször halljuk tőle, amikor nézi a mesét, hogy ő is mondja a szöveget, neveket, pl. "pöszi" "kacsa" "heji" :D A minap este azon kaptuk Bencét, hogy nem nézi a mesét. Mondtuk neki, hogy ha nem nézi, akkor kikapcsoljuk a Thomas-t és hiradót nézünk. Erre Bence közölte, hogy "nem! becce tomász néz" :)
Hétvégén elorozta az én újonnan szerzett kábelnélküli egeremet, majd a füléhez tette a sajátjával (neki is van egy leharcolt darab) és úgy csinált, mint aki telefonál. Mutogatott, beszélt, szünetet tartott, elköszönt. Döbbenten röhögtünk :D
Bencéről

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése