2009. november 18., szerda

Pakolunk, beszélünk...

Mai új szavunk: pizza. Nem ám azért, mert olyan sokszor eszünk, hanem azért mert a liftben van egy ételszállító cég reklámja, ahol is pizzát reklámoznak (meg egy másik, ahol egy néni van, de ki tudja miért inkább a pizzát nevezi meg). Mikor jövünk fel vagy megyünk le a lifttel, akkor mindig elmondjuk neki, hogy mi van a képen. Persze van még ott banán, zsemle, víz reklám is a madaras teszkó jóvoltából, dehát ezek nem olyan érdekes szavak. Bezzeg a pizza... Ezt mondogatta egész séta alatt, no meg azt gyakorolta, hogy "appa". :)
Séta közben edzés gyanánt szoktunk lépcsőzni. Na nem én viszem a gyereket, hogy akkor hajrá, hanem Ő. Amint meglátja azt az épületet, már szalad is a lépcsőhöz és minimum 3 kört kell tennünk fel és le :D Persze ennek mindig nagyon örül,egy kis mozgás is, úgyhogy nincs ellenemre :D A lépcsőzés már nem úgy néz ki, hogy térdre veti magát és akkor felmászik majd letolat, hanem szépen megkapaszkodik a korlátba és egyesével fellépeget a lépcsőn. Most gyakorolta a pörgést is, mégpedig a saras rácson. Szépen tudja már ezt is, sőt ha mondjuk neki, hogy pörög a Bence, akkor elkezdi bemutatni :)
Annyiszor szídtuk már meg az asztalról ledobált  dolgok miatt, hogy most már szép szóval el lehet nála érni, hogy tegye is vissza, amit ledobált. Többnyire, mert azért ha durcázik és azért sodorja le az asztalról az itatót és a többi tárgyat, akkor nincs az a beszéd, ami rá tudja venni, hogy visszategye. Ez általában a többi elcsent tárggyal is így van, csak szépen meg kell kérnem, hogy tegye vissza oda, ahonnan elvette. Kíváncsi vagyok, meddig fog ez tartani :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése