2010. szeptember 3., péntek

Új cipellő...

Jártunk ortopédián, mert Bencének sztem nagyon bedőlt a két bokája. Sajnos igazam volt, de szerencsére jobb speckó cipővel és némi tornával hamar korrigálható a baj. Most jött el az idő, hogy tényleg ne sajnáljuk a cipőre a pénzt... Bármennyire is nehéz lesz, most kell áldozni rá, nehogy később lúdtalp betétekre kelljen költeni.
Bencének enyhe lúdtalpja van (nem is igazi lúdtalp mert "csak" terhelésre - azaz ha rááll a lábára - jelentkezik), de szerencsére ez ebben a korban még könnyen korrigálható. Fontos, hogy a hordott a cipője 3 kritériumnak megfeleljen:
- hajlékony talpú legyen,
- merevített sarkú, ami tartja a bokáját és
- nem árt ha ún. szupináló (kifelé döntött sarokbetéttel rendelkező) talpa van.
Nem egyszerű ilyen cipőt szerezni, ezerrel bújom a netet, hogy a doki által javasolt tulajdonságokkal rendelkező cipőket / szandálokat a lehető legkorrektebb áron meg tudjam venni. Mert hogy ugye egy ekkora, bölcsis gyereknek nem csak egy cipő kell, hanem mindjárt minimum 3-4 lábbelit kell venni. Szükségeltetik egy jó minőségű szandi a bölcsibe (egész nap abban vannak, nem szabad ezen spórolni!), kell egy szintén jó cipő, amiben az udvaron szaladgálhat a bölcsiben, nem árt egy váltó cipő, ha esetleg elázna a másik és végül kell egy szandi a mamáékhoz, otthon mezitláb / zokniban lófrál, így oda nem kell venni semmit. Sarokbetéttel ugyan tudunk javítani 1-1 lábbelin, de ez nem az igazi... Ezt a megoldást majd a keveset viselt szandiban és cipőben fogom sztem alkalmazni... Még így is fogom a fejem, hogy ez most sokba fog fájni és rengeteg utánajárásra lesz szükség, de Bence egészsége az első!
Most pedig örülök, mint majom a farkának, hogy még nem vettük meg Bencének az új garnitúra lábravalót...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése