2010. augusztus 23., hétfő

Mostanában...

Kicsit összezavarodott Bence alvása, de hát ez köszönhető az elmúlt hetek összevisszaságának is. Hol jól alszik, hol rosszul, hol 2x egy nap, hol 1x. Teljesen kiszámÍthatatlan. Volt olyan éjjel, hogy 15x kellett hozzá felkelni :( Tegnap este pedig elgondolkodtunk Apával, hogy lehet már most meg kellene venni Bencének a nagyfiús ágyat, ugyanis tegnap este nem volt hajlandó a saját ágyában aludni, hanem a kanapéra feküdt le... Féltem, hogy lezúg róla éjjel, igy egy nagypárnát elé tettem, de nem hallottunk semmi neszt odaátról. Lehet csak ennyire ki voltunk mi is purcanva?
Az elmúlt bő egy hetet Hidegkúton töltöttük, Bence időnként jól meglepett minket új szokásokkal. Most már inkább a biciklijére ül és tolni kell, lábacskái a pedálon, motorozott is néha, de azt lényegében csak tologatásra használta :)
A beszédben kicsit visszafejlődött, mert összevonja, rövidÍti a szavakat. Pl a kérek szépen még helyett azt mondja, hogy "kéhmé", az elég volt helyett "elé", a kövér ellenőr (Thomas) helyett "köelöj", stb. És kegyetlenül visszabeszél! :) Kiabálva mondja vissza kis papagáj módjára, amit mi is mondtunk neki (pl. "nemm szaba monta"!), ha vmi miatt rászólunk, akkor egyből azt vágja rá, hogy "nemm kell".
Azt hittük, hogy a tavalyi jó kezdés után, idén is nagy sikert fog nála aratni a Balaton. Hát tévedtünk. Nem volt hajlandó beletenni még a lábát sem a vÍzbe! Csak azért lett vizes, mert a kis felfújható csónakba időnként locsoltunk vizet... A csónakban viszont imádott lenni! Ezzel párhuzamosan az itthoni fürdés is rémálom lett. Nem jó neki sem a hidegebb, sem a melegebb vÍz, nem lehet már a zuhannyal sem becsalogatni a kádba... Pedig este fürdeni kell. Ja és hogy meglegyen a pont az Íre, tegnap mikor végre hazacuccoltunk, kiderült hogy nincs melegvÍz, mert az egyik felettünk lakónál csőtörés van, ők meg békésen nyaralnak ki tudja meddig, kulcs, de talán még a telefonszámuk sincs meg a közösképviselőnél... Jelentem még mindig nincs melegvÍz, a konyhába edénnyel hordjuk át a vizet, hogy tudjunk mosogatni, a fürdőbe szintén edényben hordjuk vissza a már megmelegÍtett vizet... Kicsit körülményes, mert a kb 15liter vÍznek saccra 3/4 óra kell, hogy felforrjon... Áááá.
Bence kapott végre papucsot. Nem volt egyszerű egy 25-ös méretűt szerezni neki, pláne nem olyat, ami nem kerül x ezerbe és van rajta hátrahajtható pánt, hogy ha kell, akkor szandiként is viselhesse. Végre Balcsin sikerült olcsón venni, ami még aznap feltörte a lábát, mert a hátrahajtható pántot fogó kapocs kidörzsölte a bokáját. Előtte még azért el is esett, alaposan beütve a tenyerét, napokig kellett neki ragasztgatni, mert mindig felsértette. Most kezdenek végre begyógyulni a sebei... A papucsban viszont szépen megy, azt hittem, hogy több idő kell majd neki hogy megszokja, de már felvétel után elszaladt benne pöpec módon :D Ja és amiért papucsot akartam: állandóan ki-be járkált a szobából, a szandit viszont nem hajlandó még mindig egyedül levenni, gondoltam egy papuccsal jobban boldogul majd. Ebben is tévedtem :) Ugyanúgy segÍteni kell neki fel- és levenni, mint a szandit :(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése