2011. augusztus 25., csütörtök

Kárörvendés :D

Most, hogy zárt a blog, kicsit nyíltabban le merem írni, hogy itthon mik is vannak.  Előre leszögezném, hogy most jó kedvem van, nem kell aggódni, amiatt hogy felhúztam volna magam bármi miatt :)
Aki ismer minket személyesen, nagyjából tudja, hogy itthon mi hogy megy a családban. Adott egy sógornő, aki amolyan minden lében kanál típus, mindent meg akar oldani, le van sajnálva a részéről, hogy ki mennyire szeretné... Na már most rendszerint az van, hogy ha valami nem tetszik apósnak, akkor jön a megmentő sógornő és "szétcsap köztünk". Ez többnyire azt jelenti, hogy megkapjuk hogy csak élősködünk az öregen, aki fizeti a havi 70 ezres rezsit, aminek mi még a felét sem fizetjük ki, tehát kussoljunk. Mivel azért én sem most jöttem le a falvédőről, teljes mértékben tisztában vagyok vele, hogy a rezsi milyen összegekből adódik havonta és hogy az öreg által említett (és sógornő által teljesen reálisnak tartott) 70 még akkor sem igaz, ha tél közepe van és ezerrel megy a fűtés, állandóan folyatjuk a meleg vizet és minden lámpát égetünk, ilyenkor nyáron meg aztán végképp hazugság.  Bepöccentem és azt mondtam, hogy oké, legyen. Összeírom egy papírra tételesen, összeadom és elosztom, meglátjuk mekkora összeg jön ki. Nos, jelenleg a kárörvendés státuszába estem (annyira jó érzés :D :D ), mert a múlthavi pénzt ugyan kicsit meg kellett pótolni saccra 1000forinttal, de most az öreg annyira keveset fog tőlünk kapni (a szokásos összeg kb fele-két harmada lesz), hogy majd tuti kikerekedik a szeme :D Ez úgy lehet, hogy a víz számla 2 havonta jön, tehát egyszer több lesz miatta a rezsi, egyszer meg kevesebb... Nesze neked vazz, ezt akartad? Legyen. A különbözetet pedig félretesszük és majd ha télen megugrik a távhő számla a fűtés miatt, akkor abból kipótoljuk. A lényeg egyébként az, hogy átlagban pontosan annyit adtunk az öregnek, mint ami a rezsi ránk eső része, csak ilyenkor nyáron többet kapott annál, télen pedig kevesebbet...
A helyzet elég bonyolult, mert ugyan igazságos elosztásról megy a vita (mert mi többen vagyunk, fizessünk többet), ámde valahogy az elfelejtődött, hogy mi költöttünk a sok LED-es izzóra, aminek köszönhetően az áramfogyasztás jó 30%-al kevesebb lett, az öreg viszont beszereltetett egy klímát, amit mi csak akkor élvezünk, ha kinyitja az ajtót. Persze nekünk nem kompenzált senki semmit, ámdeviszont fizessük az öreg klímájának működtetési költsége 2/3-át. És ha azt is hozzávesszük, hogy nála nyitott erkélyajtónál is dübörög a klíma, nem szólhatok bele, hogy tekerje feljebb, mert nekem melegem van vagy esetleg tekerje lejjebb, mert spórolni kéne a villanyszámlával, akkor már legkevésbé sem tűnik nekem ez az elosztás igazságosnak. De benyelem, mert békét és nyugalmat szeretnék. Nem szólok egy szót sem, hogy ha esetleg elkezd hápogni vmi miatt az öreg, amit Apa elfelejtett és ő sem szólt neki, hogy csinálja meg, ellenben amiatt tud pampogni, hogy ugyan menjen már le a fia neki cigiért, mert a tegnap vett 1 doboz bagó maradéka már nem lesz elég mára! Nem szólok, hanem kussolok, mert nekem fontosabb az hogy a lányom időben érkezzen, ne pedig koraszülötten. Legalább én (és Apa) törődjünk ezzel, ha már mást nem érdekel ebben a lakásban ez.
Nem vagyok ideges egy cseppet sem, mindössze eszembe jutott hogy az augusztusi rezsit adjam össze, hiszen nem sokára hó vége és rádöbbentem, hogy most nekünk kapóra jött ez a számoljunkelmindenfillérrel heppje a "kedves" sógornőnek, hiszen a vajmi kevés táppénz majd tgyás miatt most minden fillérre szükségünk lesz ;)

2011. augusztus 24., szerda

Névnapoztunk...

Tegnap volt Bence névnapja. Sajnos anyagilag eléggé le vagyunk gatyásodva, de azért mondtam Apának, hogy egy cukrászda még belefér, a kisautót meg már rég megvettem :)
El is mentünk az ünnepelttel a Czinielbe, nálunk ez a favorit, számunkra überelhetetlen az ott kaphatós sok-sok finomság ;) Elmentünk hát hazafelé (vacsi helyett) és vettünk 3 szelet tortát, meg Bence választhatott magának marcipánfigurát. Még le sem ültünk az asztalhoz már rávetette magát, én meg csak döbbenten ültem ott, mire észbe kaptam, hogy fotózni kellene, ezt sikerült alkotnom:
Az első figura egy katica volt... Bence tipikusan azzal a nézéssel lett megörökítve, mint amikor azt kérdezi: "Anya!!! Micsinász?"

Mondanom sem kell, hogy a torta le volt sajnálva magasról! Azért azt megjegyezném, hogy amikor a pultos hölgy kihozta az asztalunkhoz a tányérokat a torta szeletekkel, akkor döbbenten nézett a gyerekre, aki éppen a katica lábait igyekezett leharapni a talpazatról, majd csak annyit tudott megjegyezni, hogy Te már meg is etted azt a figurát??? :D Amint elfogyott a marcipánfigura (kb. 2 perc), Bence már szaladt is a pulthoz kinézni magának egy másikat :D Hiába, a torta nem olyan érdekes/finom, mint a marcipán. A második figura, amit benyomott, egy kisegér volt. Momentán éppen a Tom és Jerry van itthon terítéken, tehát a kisegérhez ezért ragaszkodott :)
Boldog Névnapot Drága Kisfiam!

2011. augusztus 23., kedd

Poéééén...

Hétvégén Hidegkúton töltöttük az időnket, Apa a medencét felfújta és megtöltötte vízzel, lehetett végre pancsizni én meg feküdni, pihizni ott is tudtam.  Vasárnap Apa rájött, hogy túl sok a szabadideje, elkezdi hát az autóban anno bútorszállításkor keletkezett karcolásokat egy melegítővel eltüntetni. Én meg ott sertepertéltem körülötte, majd egyszer csak poénból megjegyeztem neki, hogy az első lökhárítón okozott törést nem tudja-e orvosolni azzal a melegítő kütyüvel, hiszen hiába ragasztottuk eddig össze már vagy kétszer, mindig elengedett a ragasztás. Nyilván nem segíthetett ez a melegítő, de Apa nagyon ráért, hát leszedte az első lökhárítót és elkezdte "meghegeszteni" vele. Amikor úgy döntött, hogy eléggé sikerült elcsúfítani a lökhárítót, akkor felnyitotta a motorháztetőt, hogy ő visszaszereli. Ekkor jött a döbbenet, ugyanis én ott álltam az autó mellett és figyeltem a csavarozás műveletét, amikor is feltűnt, hogy vmi ott van az autó belsejében egy szellőzőnél, nem is igazán cső, így rákérdeztem Apánál, hogy ez szte mi? Majd leesett az állam, amikor rájöttem, hogy az bizony nem egy autó alkatrész, hanem egy mumifikálódott haltetem! Apa megerősítette a feltevésem, majd röhögve kiszedte onnan. A délután további részét azon töprengve töltöttük, hogy ki és mikor tehette be a lezárt motortérbe ezt a halat és legfőképpen hogy miért. Időnként felváltva röhögtünk fel eszébe juttatva a másiknak is történteket :)

2011. augusztus 22., hétfő

Kata...

Apa tegnap először nevén szólította kistesót, amikor azon agyaltunk, hogy hova is tegyük majd Kata autósülését :)

Hajdanában-danában...

Említettem, hogy Bencét felvették az oviba. Ahogy lennie kell, a faliújságra ki volt írva a csoport névsor, ott volt Bence neve is, így hát megnyugodtunk. Említették anno az egyik ovis tájékoztatón, hogy a szülői időpontját is kiírják majd, így hát hetente 1x benéztem, nincs-e kiírva. Mivel nem volt, nem fárasztottam magam, úgy voltam vele, hogy akkor jó eséllyel itt is augusztusban lesz, ahogy az anno a bölcsiben is volt. Vártam is hogy nyisson az ovi, hogy mehessek, de azért a nyitás pontos időpontja miatt felhívtam egy ismerős anyukát a bölcsiből. Még javában a kórházban voltam, unatkoztam is, így még akkor telefont ragadtam. Ledöbbentem, mikor mondta, hogy a szülői már júniusban megvolt. Aztán megtudtam azt is, hogy a bölcsi aug. 22-én nyit (ezt sem tudtam, mert Bence csak oviba ment volna már), akárcsak az ovi, így előbb nem tudunk nagyon tenni semmit. Pénteken ismét itthon unatkozva megnéztem az ovi honlapját, ahol ledöbbenve olvastam, hogy a szülőin nem megjelenő szülő gyerekének nem biztos, hogy tudják a férőhelyet biztosítani. Más sem kellett nekem, szépen felment a pumpa, hogy ezt mégis hogy képzelik? A bölcsiből legalább kaptunk egy levelet, hogy ekkor és ekkor lesz a szülői, ez a csoportbesorolása a gyereknek, de az oviból még egy telefont sem kaptunk, hogy tényleg nem akarjuk-e vinni Bencét, hiszen még csak nem is szóltunk, hogy nem megyünk a szülőire. Apa és Bence nem volt itthon, felhívtam az ovit, szerencsére voltak már bent, így "leszaladtam". Igen, tudom hogy a fenekemen kellett volna maradnom, de ez az ügy annyira felhúzott, hogy úgy voltam vele, azzal ártok kevesebbet magunknak, ha lesétálok. A vezető nem volt ott, de néhány óvónő igen és elmondták, hogy hétfőn menjek be a gyerekkel, készülve hogy 1-2 órát marad Bence. Ebéd befizetés is lesz még (ezzel fixálja le ugyanis az ember, hogy igényt tart az óvodai elhelyezésre), tudunk beszélni az óvónéninkkel is, stb. Kicsit megnyugodva hazaballagtam...
Ma reggel lementünk Apával (tudom, ismét itthon kellett volna maradnom feküdni), Bencét leadtuk a bölcsibe, mondván ha mennie kell majd az oviba pár órára, akkor azt majd jövő hétfőn és kedden megjátsszuk, most bőven elég lesz neki visszaszokni a bölcsibe. Átballagtunk az oviba, hogy na vajon mit fognak most mondani. A mi csoportunk még nem üzemelt, csak néhány összevont csoport volt, így a vezető szerint majd jövő héten tudunk beszélni a mi óvónéninkkel, addig is be kellett fizetnünk az ebédet, ami már jó jel. Sajnos a jelválasztásról lemaradtunk, de sebaj, a lényeg hogy Bence mehessen majd. Kicsit nagyobb probléma, hogy nem tudom mit kell venni neki (kell-e ovis zsák, tornacipő, stb?) és milyet, mennyit. Majd az utolsó pillanatban szaladgálhatok érte, bár belegondolva, ha ezt a hetet kihúzzuk, akkor már nagy baj nem lehet Katával. Nyilván még ne bújjon ki, legyünk túl az ovis átszokáson és csak utána ;)