2010. február 13., szombat

Kis kopasz...

Na jó azért annyira mégsem, de rövidebb lett Bence haja, mint amire gondoltam. Nem baj, sapka van, hamar megnő :) Annyira kifáradt a fodrász keze alatt, hogy hazafeléjövet, mikor beugrottunk a boltba, bealudt az apja nyakában. Egész haza úton a fülébe horkolt :D Egyébként jól viselte, nagyon ügyes volt, meg sem nyikkant, szépen tűrte a piszkálást.
Fotó majd lesz...

(Az én fejem meg szét akar esni, kéne valami, ami összetartja.  Mexalen, Cataflam semmit sem ér, tegnap óta próbálkozom velük eredmény nélkül :( )

2010. február 12., péntek

PCOS nő mindennapjai...

Szedem ugye A gyógyszert... Gyönyörű 30-32 napos ciklusaim vannak, mindegyik tüszőrepedéssel megspékelve. Örülök! Persze azért még koránt sem olyan a helyzet, hogy azt mondanám, minden tökéletes lett. Lehet sosem lesz, de azért én nem adom fel a reményt. Már ez a tankönyvi ciklus is több, mint amit valaha reméltem. Jelenleg az bosszant, hogy akkora ragyák nőttek a fejemre, hátamra így a ciklus 7.napján, hogy azt sem tudom hova kapjak, mit kenjek rájuk, hogy legalább ne fájjanak ennyire. Úgy látszik ezen még ez A gyógyszer sem tud segíteni :( A poén meg az, hogy olyan száraz a bőröm, mint egy rinocérosznak :( Nincs az a mennyiségű testápoló, amit nem tudna magába szívni röpke 1-2 perc alatt a bőröm. A másik bosszantó dolog pedig a szőrösödés. Na, ettől tuti soha nem fogok megszabadulni. Nincs az a gyógyszer, ami olyan szintre tudná csökkenteni a szőrösödést, mint egy átlag nőnek. Persze a szőr megjelenése korlátozódik a nem kívánt helyekre, de ahol lennie kellene ott hullik ezerrel. Volt egy lány, aki szembesített ezzel nem rég egy régebbi fotómon, azóta terhes voltam, szültem, így kisebb sörényem is lett, amit momentán a lakás különböző pontjain igyekszem elhagyni. Mondanom sem kell, hogy segítség nincs, meg kell barátkoznom a helyzettel, ami még így röpke 15 év elteltével sem olyan egyszerű (nem vagyok hajlandó több ezer forintot költeni kísérletképp csodaszerekre). Nehéz beletörődni, hogy ez van, de asszem kárpótol némileg az én kis tököcském :)

Egyszer majd leírom a történetemet itt is (PCOS honlapon fent van ;) ), csak azért, hogy reményt adhassak a sorstársaknak, akik esetleg olvasnak és még várják a CSODÁT.

2010. február 11., csütörtök

Igggeeen...

Na végre túl vagyunk egy oltáson. Nem, nem a 18 hóst kapta meg Bence, hanem a bárányhimlő ellenit. A kötelezőt majd 1 hónap múlva. Optimistán állok hozzá, nem lesz semmi betegség addig, akkor és meg fogja kapni.
Kicsit még szörcsög a Szentem, de semmi komolyabb baja nincs, így beadtam a bölcsibe is, ahol ma farsang van, sajnáltam volna ha kihagyja, de a doki rábólintott, hogy részt vegyen rajta. Nem akartam elhozni ebéd előtt, azon már nem hiszem hogy bármi múlna, hogy ott alszik-e vagy otthon. Voltunk fül-orr-gégészeten is (tegnap), csak a biztonság kedvéért. Szerencsére a kicsit nagyobb mandulákon kívül semmi baja, ez is el fog múlni. Doki szerint minden gyógyszerről leállhatunk, csak a szokásos vitaminokat és immunerősítőket adjam neki, meg szívjam az orrát. Orrcsepp sem kell, csak a sósvizes, reméljük elég lesz.

2010. február 10., szerda

A kis "éhenkórász"...

Nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik, hogy a rács beváltotta a hozzáfűzött reményeket. Ma is 7ig aludt, csak a mikró használatára ébredt fel, amikor melegítette Apa neki a kakaót :)
Tegnap este még volt egy kis afférunk: A tegnap déli ebédemet hazavittem estére, mert mást kívántam ebédre (ezért jó a hízókúra, bármit megkívánhatok és meg is kapom :) ). Szóval vacsinak hazavittem, meg is ettük Bencével a tetemes mennyiségű kajcsit. A dobozokat a kukába tettem, de egyszer csak hallom, hogy a gyerek dobozokkal játszik a konyhában. Egyből tudtam, hogy kibányászta a dobozokat és azokkal játszik, hiszen nem volt más doboz a konyhában, amit elért volna. Sietek be és látom, hogy az én fiam csipegeti fel a földről a dobozból kiesett rizsszemeket... Hajam égnek állt, amikor megláttam. Higgadtan rá is szóltam, hogy ezt talán nem kéne (szerencsére a doboz rendesen le volt zárva, tehát nem volt benne semmi szemét) a földről ennie a már kidobott ételmaradékot. Rám sem hederített és mint aki nem is 10 perccel azelőtt fejezte be a vacsit, szinte kopogó szemekkel ette tovább a maradékot. Apa már röhögött kínjában, mikor harmadszor szóltam rá Bencére, hogy hagyja abba és engedje nekem feltakarítani. Nem volt hajlandó kimenni a konyhából a finom falatok mellől. Teljesen kész voltam :D (én is röhögtem, de persze nem mertem a gyerek előtt, nehogy azt higgye, hogy ez jó poén).
Vasárnapra is jutott egy kis röhögés evés közben, ugyanis uzsira kakaót kért, szokásomtól eltérően most beadtam a derekam és kapott is. Majd gondoltam, hogy kéne neki más, kicsit kalóriadúsabb étel is, ezért adtam neki életében először piskótatallért. Negyedeltem őket, tányérra tettem és egyesével szedegethette ki magának onnan a negyedeket. Aztán mikor nem voltam eléggé résen, egyszerre 3at is kivett és ahogy kell, be is nyomta a szájába mind. Igen ám, de nem tudta rendesen becsukni a száját :D Közben meg próbálta mondani, hogy adjak még neki...  Persze ekkor meg potyogott ki a szájából a sok finom falat :D Nekünk meg a könnyünk kicsordult a röhögéstől :)

2010. február 8., hétfő

Február 8.

Isten éltesse a ma ünneplőket!
Főként az én Drága jó párocskámat! :D
...meg munkatársamat és kedves Thy-t ;)

Elegem vaaaan!!!

Hívtak bölcsiből, Bencének hasmenése volt 2x is és sugárban hányt is, szintén 2x... gondozónő gyomorrontásra gyanakszik, én rosszabbtól tartok, de gondozónőnek legyen igaza (hozzáteszem nem evett Bence semmi olyat...)!! Szombaton voltunk nagyszülőknél, Apumnak hasmenése és hányingere volt, de az új gyógyszerek egyikének mellékhatására gyanakodott. Mindenesetre gyanús, hogy Bence 2 nappal később ugyanazokat a tüneteket produkálja :( Ráadásul csütörtökön farsang lenne a bölcsiben, jó lenne ha Bence is ott lehetne (mit adjak rá? ötlet?). Gondozónő rendes volt, nem írta be a füzetbe a történteket, mondta hogy ha ma már nem lesz semmi baja, akkor holnap nyugodtan vigyem be, még dokihoz sem kell vinnem ehhez Bencét. Viszont itthon is volt egy elég híg hasmenése Bencének délután, így most a szokásos löttyöket itatom (tunkolom bele) Bencével: Sodioral, Normaflore, Laktiv akut. B.kker ennyire nem lehetünk szerencsétlenek, hogy ismét bekapjon a gyerek vmi vírust :( Minden esetre irattam a dokival hányinger elleni kúpot - már csak el kéne érte menni -, kértem időpontot holnapra. Ha lényegesen jobb lesz a helyzet, akkor lemondom és beadom Bencét a bölcsibe. Bár az is lehet, hogy holnap még inkább maradunk itthon, majd szerdán megy esetleg. Még megálmodom, attól függően hogy alakul a délután további része....

(Nekem meg csavarja az orrom valami... Áááá, ha én is beteg leszek, akkor tuti Dunának megyek!)